Pizza bianca med Scamorza og svampe

Pizza bianca med Scamorza og svampe

010

En opdagelse jeg har gjort indenfor nyere tid er den italienske ost scamorza. Det er en mild komælksost, der er røget og dermed får en fyldig, nærmest kød-agtig smag. Den minder lidt om en mozzarella – dvs. den er ret mild – og smager vildt godt på pizza. Her bruger jeg den sammen med svampe på en hvid pizza, jeg plejer at servere i mindre stykker som hapser, men som også er særdeles spiselig for sig selv som aftensmad, f.eks. med en salat til. Scamorza kan købes i osteforretninger og i italienske specialitetsbutikker.

For mig er dette noget jeg hurtigt klasker sammen, og derfor bruger jeg færdiglavet rå pizzadej – det er selvfølgelig fuldstændig tilladt at være overskudsmenneske, der laver sin egen pizzadej!

Pizza bianca med svampe og scamorza

1 færdig (ubagt) pizzabund
200 g. scamorza (kan erstattes med mozzarella, hvis du ikke kan få det)
1-2 portobello svampe
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Salg og peber
Bredbladet persille

Varm ovnen op til 240 gr.
Rul pizzadejen tyndt ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
Knus hvidløget og bland det med olivenolien. Smør dette på dejen. Skær osten i skiver og fordel ovenpå hvidløgsolien. Rens svampene og skær dem i tynde skiver, der fordeles ud over pizzaen. Krydr med salt og peber og bag i den brændvarme ovn i 8-10 minutter. Drys med hakket persille og spis.

For hvid pizza med kartoffel, se her.

Her kan du se hvordan sådan en scamorza-fætter ser ud:

scamorza

3 Comments

Post A Comment

 • Igor Paulo Sequeira de Goncalves Mouro
  Posted at 16:15h, 01 juni Svar

  Hej, Camorza er faktisk en mozarella, som har fået en længere “salt bad” og lidt røg.

  Faktisk det er en røget “cacciocavallo” som er en “modne” mozarella.

  Formen er enkelt (man kan købe frisk mozarella., lægge i et salt lag 1 times tid, binde som viste på foto, hænge det et tør lunken sted, og efter en uges tid danner sig en skorpe) giver man det lidt røg har vi scamorza.

  Grillede scmorza på citron blade er typiske fra Campagnia.

  Ciao ciao.

 • Mira Haaning Arkin
  Posted at 18:58h, 28 marts Svar

  Hej Anita

  Tak for din kommentar.
  Jeg bruger også selv den fra Føtex/Irma. Netto har en anden type, som jeg ikke synes smager godt. Jeg plejer ofte at rulle dejen lidt ekstra ud for at få den lidt tyndere (og dermed sprødere). Det skal dog lige siges, at disse færdige deje ikke skal sammenlignes alt for meget med rigtig pizzadej, som bages i en stenovn – det kan man ikke konkurrere med!

  Kærlig hilsen
  Mira

 • Anita
  Posted at 13:35h, 24 marts Svar

  Hej Mira

  Super blog, som jeg først lige er faldet over!

  Jeg vil høre, hvilken færdig pizzadej du kan anbefale? Jeg har længe brugt den, man kan købe rullet sammen i fx. Føtex, Netto og Irma og synes den er udmærket – men er dog nysgerrig efter, om ikke der findes en endnu bedre?

  Anita