Pizza bianca med rodfrugter og pølse
– SPONSORERET INDLÆG –
Så har jeg igen haft gang i en kasse med Irmavarer fra deres webbutik, Irmatorvet.
Der var bl.a. forskellige økologiske rodfrugter i, nogle pølser og en Knuthenlund gedebrie, og det kom der denne sprøde fuldkornspizza med pastinak, selleri og pølser ud af. Gedebrien er toplækker for sig selv – se bare billedet nedenfor, hvor dejlig den ser ud – og den gav de mildt smagende rodfrugter et godt spark, og så toppede jeg med skiver af frankfurter med ramsløg. Vildt lækkert!
Jeg kom lidt fuldkornsmel i dejen, som både giver mere smag og gør dejen ekstra sprød. Du kan bruge alle mulige slags fuldkornsmel. Denne gang brugte jeg spelt fuldkorn og så også noget almindeligt hvedemel.
Pizza Bianca med rodfrugter og pølse
Til 4 personer
Dej
2 dl lunkent vand
10 g gær
½ tsk groft salt
100 g fuldkornsmel
150 g hvedemel
Fyld
200 g pastinak
1/3 knoldselleri
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
salt og sort peber
1 gedebrie, Knuthenlund
200 g Irmas frankfurter med ramsløg
Persilleolie
1 håndfuld persille (hvis det er sæson, kan du også bruge ramsløg)
4 spsk olivenolie
1 tsk hvidvinseddike
salt og sort peber
1. Til dejen røres gæren ud i vandet. Tilsæt fuldkornsmel, salt og ælt så resten af melet i efterhånden. Ælt dejen grundigt, til den er elastisk og du kan se at dejen danner lange strenge, når du hiver i den. Det betyder at melets gluten er blevet aktiveret. Kom dejen i en skål, dæk den med plastikfolie og lad den hæve et lunt sted i 1½ time.
2. Varm så ovnen op til 250 gr. Slå luften ud af dejen og del den i to. Rul hvert stykke dej ud til en tynd pizzabund og kom dem på bageplader med bagepapir. Skræl pastinakken og sellerien og skær dem i meget tynde skiver. Jeg bruger mit mandolinjern. Pres hvidløget ud i en lille skål og bland det med olien.
3. Fordel rodfrugterne i et tyndt lag på pizzaerne. Dryp med hvidløgsolien og krydr med salt og peber. Skær osten i skiver og kom dem på pizzaerne. Skær pølserne i skiver og fordel dem på pizzaerne. Bag pizzaerne i ca. 10 min.
4. Hak persillen fint og bland med olie, eddike og et drys salt og peber. Dryp de færdigbagte pizzaer med persilleolien og spis.
Mette
Posted at 06:39h, 20 februarUhmmm – hvor ser det dejligt ud.
Den brie skal jeg have prøvet.
God ide med persilleolien. Jeg kunne godt finde på at supplere den med hvidløg og citronskal til en gremolata-olie……
Måske endda helt uden olien…..
Julia Olsen
Posted at 18:10h, 18 februarWauw, det var vidst en dårlig idé at kigge forbi, når man er startet på kur, hvor brød ikke indgår… Men det ser bare så lækkert ud!