Pizza bianca med ramsløg og spinat

Pizza bianca med ramsløg og spinat

pizza ramsløg

Så går folk rundt og bliver forgiftet af at spise liljekonvalblade, fordi de tror det er ramsløg! Lad mig lige gøre det klart, at ramsløg dufter og smager af hvidløg eller purløg. Så hvis de grønne blade ikke dufter sådan, så er det nok ikke ramsløg, og så skal du ikke spise dem!

Man kan bruge de herlige ramsløg til så mange ting. Jeg laver pesto af dem, kommer dem i wokretter og pastaretter, man kan lave kryddersmør med dem og meget mere. I aften har jeg planer om at komme dem i en grøn lasagne med spidskål og bechamelsauce og forleden dryssede jeg dem på en skoldhed pizza bianca med kartofler og spinat, hvor de gav den lækreste, grønne og purløgede friskhed.

 

Pizza bianca med ramsløg og spinat

2-3 store pizzaer – passer til en familie på 4

Dej
3 dl lunkent vand
20 g gær
½ spsk groft salt
2 spsk olivenolie
ca. 450-500 g stærkt hvedemel, f.eks. italiensk tipo 00

Fyld
250 g frisk spinat
2 store kartofler, vaskede men med skræl
3-4 spsk crème fraiche 18%
1 fed hvidløg
olivenolie til dryp
2 friske mozzarella à 125 g
salt og sort peber
1 stor håndfuld ramsløg

1. Til dejen røres gæren ud i vandet sammen med salt og olie. Ælt det meste af melet i dejen og tilsæt evt. mere, indtil du har en elastisk dej. Den skal æltes ca. 10 minutter, så gluten i melet aktiveres og dejen kan trækkes lang uden at gå i stykker – altså elastisk. Stil dejen til hævning i 1-1½ time.

2. Vask imens spinaten grundigt og kom den i en gryde. Lad den dampe i sit eget vand fra skylningen under låg indtil den falder sammen, men ikke længere – det tager bare et par minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.

3. Rul pizzadejen ud til 2 eller 3 pizzaer – så tyndt som muligt. Varm imens ovnen op til 250 grader. Jeg bruger altid varmluft. Kom dejen på bageplader med bagepapir under. Bland crème fraiche med knust hvidløg og smør det på pizzabundene. Skær kartoflerne i papirtynde skiver – jeg bruger et mandolinjern – og fordel dem over crème fraichen. Fordel spinaten over pizzaerne og kom mozzarella på i klumper.

4. Dryp med lidt olivenolie og drys med salt og friskkværnet sort peber. Bag pizzaerne i den meget varme ovn i 10-15 minutter. Du får det bedste resultat, hvis du bager dem én ad gangen, så ovnens temperatur ikke falder for meget, når de kolde pizzaer kommes i ovnen. Hak ramsløget groft og drys det på det varme, friskbagte pizzaer.

pizza ramsløg

ramsløg

pizza ramsløg

1Comment

Post A Comment

  • Rikke Brink
    Posted at 14:21h, 09 april Svar

    Hej Mira. Ramsløgene er sprunget ud i Aarhus og vi er på vej ud til Riisskov nu. Jeg havde tænkt mig at lave en lækker pastaret med kylling men din opskrift har overbevist mig om at vi skal noget andet i denne påske der er lidt anderledes end de fleste andre. Nu er der god tid til at blive hjemme og eksperimentere.

    Tak for en skøn blog!