Pizza bianca med mascarpone og pesto
I samarbejde med Nordic Harvest
Har du styr på hapsere til nytårsaften? Her kommer min opskrift på den lækreste pizza bianca med pesto og masser af ost. Det er en lækker appetizer og det smarte er, at den også er virkelig dejlig til aftensmad – så du vælger selv, hvad du er mest til.
Pizaen bliver ekstra snasket af at der er et lag mascarpone under pestoen og osten.
Til pestoen har jeg brugt basilikum fra Nordic Harvest vertikal farm. Det kommer i bakker klar til brug og du behøver ikke vaske det, for det er groet bæredygtigt i vand med næringsstoffer i, så der er ingen jord på overhovedet. Super nemt.
Pesto er selvfølgelig godt til mange ting, så du kan sagtens bruge dene opskrift på pesto til alt muligt andet. Fx. i en sandwich, i salatdressing, vedt med kogte hvide bønner eller borlottibønner, oven på en steak eller kylling, smurt på et stykke fisk, der skal i ovnen. Og så videre…
Pizza bianca med mascarpone og pesto
Appetizer til 8 pers. eller aftensmad til 4 pers.
Dej
2,5 dl vand
20 g gær
1 spsk olivenolie
350-400 g tipo 00 hvedemel
8 g salt
Pesto
35 g pinjekerner
100 g basilikum
1 fed hvidløg
50 g revet parmesan
½ tsk revet citronskal
2 spsk citronsaft
1 dl olivenolie
salt og sort peber
150 g mascarpone
200 g revet ost, jeg brugte en blanding af mozzarella og cheddar
- Rør vand og gær sammen med olivenolie og tilsæt mel og salt. Ælt dejen godt sammen – afhængigt at dit mel, skal du bruge mellem 350-400 g. Det er svært at sige præcist. Når dejen er æltet nok, hænger den sammen, er blank og slipper skålens kanter (hvis du bruger røremaskine, som jeg gør. Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1½-2 timer.
- Lav imens pestoen. Rist pinjekernerne – det gøres nemt i en lille bradepande i ovnen i 10 min. ved 180°C. Kom pinjekerner og de øvrige ingredienser i en blender og kværn det sammen. Hvis du har tålmodighed, kan du gøre som en rigtig mamma og lave pestoen i en morter. Men det er helt ok med mig at du bruger blender, minihakker eller foodprocessor. Smag til med salt til sidst.
- Varm ovnen op til 250°C. Hvis du har en bageste eller bagestål, så brug det. Del dejen i to og rul den ud til to pizzaer. Smør hver bund med mascarpone og kom så et par skefulde pesto på. Fordel osten over og bag pizzaerne ca. 10 min. hver. Kom ekstra pesto på ved servering.
No Comments