Pizza Bianca med kartoffel og scamorza

Pizza Bianca med kartoffel og scamorza

pizza bianca

Endnu en gang har jeg lavet en pizza bianca – denne gang med den røgede ost, scamorza, og tynde skiver kartoffel med skræl. Dejen lavede jeg med noget af det fantastiske mel, jeg købte hos den mølle, vi boede ved, da vi var i Piemonte. Det var stærkt tipo 00 mel. Når man siger mel er stærkt, mener man at det har et højt proteinindhold, dvs. glutenindhold. Gluten er det, der gør dejen ekstra elastisk, når du sørger for at få aktiveret dens egenskaber. Det er det, der foregår, når du ælter en dej.

Jeg synes godt man kan se, hvor sprød og lækker min pizzabund blev her på billedet ovenfor. Den var virkelig vellykket og jeg tror det skyldes det gode stærke mel.

Pizza bianca med scamorza og kartoffel

1 pizza til 2 personer

1½ dl lunt vand
10 g gær
1½ tsk groft salt
ca 300 g mel, italiensk tipo 00

200 g kartofler
1 scamorza
olivenolie
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
salt og sort peber

1. Start med at røre dejen sammen. Jeg bruger en røremaskine. Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt og mel og ælt dejen grundigt sammen i mindst 10 minutter. Melmængden afhænger af alle mulige ting, så kom ikke det hele i med det samme og hav ekstra parat, hvis det ikke er nok. Dejen skal være spændstig og elastisk. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.

2. Når dejen er klar, varmes ovnen op til 250 gr. Hvis du har en bagesten, så lad den varme op inde i ovnen. Bagestenen lader du bare blive i bunden af ovnen – den hjælper med at holde temperaturen oppe, selv om du putter en kold pizza ind i den.

3. Rul dejen ud så tyndt som muligt og kom den over på en bageplade med bagepapir under. Dryp dejen med olie, knus hvidløget og fordel det ud over dejen. skær scamorzaen i tynde skiver og fordel den på pizzabunden.

4. Skær kartoflerne i meget tynde skiver – her er et mandolinjern handy. Lad skallen blive på – den giver ekstra smag. Dryp igen pizzaen med olie og drys med salt og sort peber. Kom pizzaen i den hede ovn og bag den i ca. 15 minutter. Tag den ud, drys med lidt persille og spis med det samme.

scamorza

pizza bianca

Prøv mine andre pizza biancaer her og her.

11 Comments

Post A Comment

 • Helle Christensen
  Posted at 01:03h, 20 juli Svar

  Hej Mira.
  Hvor køber du røget mozzarella henne? Det smager som når englene synger.

  • Mira Arkin
   Posted at 10:16h, 21 juli Svar

   Ja, det er mega lækkert 🙂 Da jeg lavede denne opskrift, købte jeg scamorza i Irma (jeg er ikke sikker på, de stadig har det). Ellers hos det italienske supermarked Supermarco. Og ellers må du hen til din ostehandler eller en lokal italiensk delikatessebutik (afhængig af hvor du bor) og spørge efter det.

 • Rene
  Posted at 23:44h, 31 marts Svar

  Det ser super lækkert ud. Jeg vil helt sikkert prøve tippet med røget mozerella. Jeg købte sidste år en udendørs pizzaovn og denne bliver op imod 400 grader i bagekameret, hvilket giver virkelig sprøde pizzaer.
  Når min dej er færdighævet har jeg haft held med at bruge semolina mel “semulje” på bordet når bunden udrulles. Det gør den udrullede pizzabund nem at arbejde med og nem at flytte ind i ovnen med pizzaspaden.

 • Michael Kongsgaard
  Posted at 10:01h, 27 september Svar

  Vil klart anbefale at prøve en røget mozzarella også. Spiste rå mængder af den under et besøg på et italiensk strandhotel i foråret. Er også super godt i en klassisk insalata caprese…

 • Jesper Riel
  Posted at 12:26h, 21 september Svar

  Lækker opskrift. Bager du ikke pizzaen på bagestenen?? eller lader du bare stenen blive liggende i bunden og bager den på bagepladen.?

  • Mira Arkin
   Posted at 12:42h, 21 september Svar

   Jeg lader den bare ligge i bunden, fordi jeg er doven. Du kan også bage pizzaen direkte på bagestenen.

 • Mikkel Bækgaard
  Posted at 10:44h, 20 september Svar

  Det lyder virkelig lækkert. Tror dog du med held kan skrue endnu mere op for ovnen. Så meget varme som overhovedet muligt plejer at være bedst til pizzaer – om end man skal passe på, det hele ikke bliver sort, før kartoflerne er blevet færdige.

  Masarpone går også rigtigt godt på en kartoffelpizza.

  Har i øvrigt selv skrevet lidt om pizzaer på min egen blog for et par år i siden. Her vil jeg især anbefale min tomatsauce: http://mikkelbaekgaard.dk/2009/11/to-suver%C3%A6ne-pizzaer/

  • Mira Arkin
   Posted at 13:23h, 20 september Svar

   Helt enig med dig om mascarponen – i det hele taget en vidunderingrediens :-). Som du selv siger, så skal kartoflerne kunne nå at blive færdig uden dejen bliver brændt, og derfor passer de 250 gr. bedst – i hvert fald i min ovn. Der er faktisk mange ovne, der slet ikke kan komme over de 250 gr.

 • camilla
  Posted at 20:28h, 19 september Svar

  Hvor køber du din scamorza ost henne Mira???

  • Mira Arkin
   Posted at 13:23h, 20 september Svar

   Jeg plejer at købe den i Supermarco – det italienske supermarked i Sydhavnen. Du kan også bruge røget mozzarella.

 • Kasper Bergholt
  Posted at 19:17h, 19 september Svar

  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er synderligt godt velbevandret udi det italienske køkken, og jeg kendte således ikke til scarmoza-osten, men smagen af kartofler og røget ost forekommer mig helt rigtig.

  Det ser *super*lækkert ud!

  Alt godt,

  Kasper