Pizza bianca med kartoffel og rosmarin

Pizza bianca med kartoffel og rosmarin

IMG_3772

Dette er en af mange grunde til, at jeg ikke formår at blive i et low-carb regime i ret lang tid af gangen.
Denne guddommelige kombination af brød, kartoffel og rosmarin kan jeg ikke undvære, og pizzaen her er et tilbagevendende hit i mit køkken.
En pizza bianca er en hvid pizza, dvs. uden tomatsovs. Den kan spises som en almindelig pizza, eller man kan skære den ud i mindre stykker og servere den som hapser sammen med et glas hvidvin, hvilket jeg ofte gør.


Pizza bianca med kartoffel og rosmarin:

1 færdig, rå pizzadej
1 stor eller 2 mellem bagekartofler
2-3 spsk. crème fraiche
1 fed hvidløg
Salt og peber
Olivenolie
Frisk rosmarin, ca. 1 kvist.

Tænd ovnen på 220 grader
Rul pizzadejen ud på en bageplade og rul den ekstra tyndt ud med en kagerulle.
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver – jeg bruger et mandolinjern.
Smør crème fraiche blandet med knust hvidløg jævnt ud over dejen. Dryp med ca.1-2 spsk. olivenolie og giv det noget salt og peber.
Læg kartoffelskiverne ovenpå crème fraichen som tagsten, så de lapper lidt over hinanden. Pensl med olivenolie. Drys med rosmarinblade og dryp med lidt ekstra olie. Kværn lidt salt over og sæt i ovnen i ca. 10 minutter.
Lad pizzaen hvile et par minutter på en rist inden den spises.

6 Comments

Post A Comment

  • Sekita
    Posted at 12:47h, 21 november Svar

    Jeg kan huske du engang serverede den for mig. Da jeg får gæster og lige har en rulle bund liggende måtte jeg lige finde opskriften. Tak 😄

    • Mira Arkin
      Posted at 13:01h, 21 november Svar

      Aj, men hvor hyggeligt at høre, Sekita 🙂 Jeg laver den også jævnligt! Kram til dig 🙂

  • Anette-R
    Posted at 15:40h, 31 maj Svar

    Jeg lavede den i går med hjemmelavet dej, hvor jeg lavede en blanding af friskost og pesto, som jeg smurte på dejen, inden jeg kom kartoflerne på. Det smagte fantastisk godt.

  • Lone Malmborg
    Posted at 12:13h, 03 marts Svar

    Også en af mine (og hele familiens) favoritter! Jeg laver den dog uden creme fraiche, men i stedet med frisk mozarella. Også ret godt … men nu vil jeg prøve din bianca med portobello.

  • Jakob
    Posted at 22:00h, 26 januar Svar

    Den her pizza er en lille bid af himlen….. Men hvis du “krydrer” den med parmaskinke efter den er færdig bliver den guddommelig!

  • Lucinda
    Posted at 15:56h, 27 oktober Svar

    Ser yderst lækker og godt ud.