Pizza bianca med brændte løg, kål og friskost
Nogle gange er brændt godt. Den ristede, let brændte smag klæder for eksempel løg og kål helt vildt godt. Det skal kun være en anelse brændt, men så giver det altså også noget.
Pizza bianca med brændte løg, kål og friskost
Dej
1½ dl vand
10 g gær
1 tsk groft salt
ca 200 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller durum
Fyld
2 store rødløg
olivenolie
5-6 store blade palmekål, grønkål eller savoykål
150 g fuldfed friskost
125 g frisk mozzarella
salt og sort peber
1 håndfuld løvstikke
1. Rør gær ud i vand og tilsæt salt. Ælt melet i til du har en smidig og elastisk dej. Sæt dejen til hævning i 1½ time. Rul den herefter ud som en pizza og læg den på et stykke bagepapir. Sørg for at ovnen og en bageplade varmer op til 250 gr, mens du forbereder fyldet.
2. Del løgene i både og steg dem på skærefladerne i en sjat olivenolie til de bruner og næsten brænder på. Krydr med salt og peber og tag panden varmen. Riv kålen i mindre stykker.
2. Rul dejen ud til 2 aflange pizzabunde. Fordel de to oste over bundene og kom så kål og løgstykker over. Dryp med lidt olivenolie og giv det lidt salt og peber. Bages ved 250 gr i ca 10 min. Pluk løvstikke over ved servering .
No Comments