Pizza bianca med fersken og rosmarin
Der var stadig et stykke manchego tilbage i køleskabet og så havde jeg smukke modne ferskner og en lys til pizza og vupti så blev det til hvide pizzaer med fersken, rosmarin og manchego. Den salte fåreost passer perfekt sammen med de søde ferskner. Brug pizzaerne her som hapsere (i så fald er der til flere personer) eller som en simpel aftensmad – måske med en grøn salat ved siden af. Jeg elsker enkeltheden af de hvide pizzaer. I mine øjne behøver der ikke være så mange ting på en pizza.
Pizza bianca med fersken og rosmarin
4-6 pers.
Dej
3 dl lunkent vand
15 g gær
8 g salt
1 spsk olivenolie
200 g durummel
250 g tipo 00 hvedemel
125 g mascarpone
100 g halvhård fåreost, fx manchego
3 ferskner eller nektariner
1 håndfuld rosmarin
salt sort peber
olivenolie
- Rør gær ud i vand, tilsæt salt, olivenolie og durummel og ælt hvedemelet i. Ælt dejen godt til den er elastisk og blank. Stil dejen til hævning i 1½ time.
- Del dejen i 4-6 stykker og rul dem tyndt ud til pizzabunde. Kom dem over på bageplader med bagepapir. Fordel klatter af mascarpone på dejen og herefter revet manchego (eller hvad du nu bruger). Skær ferskenerne i helt tynde både og fordel over pizzaerne. Krydr med salt og peber og drys med rosmarin og et dryp olivenolie. Bag pizzaerne i en 250 gr. varm ovn i 10-15 min.
Sus Mylov
Posted at 04:47h, 13 aprilHej 🙂
Kan man bruge syltede ferskner på pizza??
Mvh
& GOD PÅSKE 🙂
Mira Arkin
Posted at 08:01h, 13 aprilHej Sus,
Det ville jeg ikke gøre – de er for søde.
God påske 🙂
Maja Harder
Posted at 09:19h, 06 augustDet lyder virkelig lækket med fersken! Overvejede selv at lave en pizza blanco her snart, men var lidt i tvivl om man skulle smøre noget på dejen alligevel, Men nu tror jeg bare jeg springer ud i det 🙂