Pimp your porkchop
Jeg elsker svinekød. Især sådan nogle tyktskårne koteletter – gerne med ben i – det giver saftigere kød. Svinekød smager dejligt, men prøv at købe frilandsgris eller økogris – gerne hos din slagter. Ja, det er dyrere, men det er altså lidt for mærkeligt, at prisen på svinekød i supermarkeder slet ikke har fulgt prisudviklingen på andre varer. Det er jo underligt, at man kan få to store herregårdskoteletter til 30 kr., er det ikke?
Noget svin kan så til gengæld være lige lovligt dyrt. Jeg har en gang købt en kamsteg til 700 kr. Det var altså lige pebret nok for mig. Og jo, den smagte da godt og havde fritlagte ribben i fransk stil og alt muligt, men den smagte ikke 3 gange så godt som noget andet frilands-svinekød, jeg har spist. Prøv dig lidt frem og husk at brug din slagter.
Anyway. Når du så står der med dine svinekoteletter, så er det oplagt at gøre noget mere ved dem, end bare at stege dem og spise dem som de er. Du kan sagtens servere svinekoteletter som gæstemad og selvfølgelig også spise det til hverdag, og det klæder dem at blive peppet lidt op.
Svin er genialt til at koble sig til andre smagsnoter, så tag og pep din kotelet lidt op – Pimp your porkchop!
Koteletterne på billedet er lavet lidt a la saltimbocca. Jeg lægger 2 smukke, dunede blade salvie på hvert stykke kød, kværner sort peber over og pakker en skive parmaskinke omkring. Man behøver ikke fæstne skinken med nåle, da det lukker sig fint sammen under stegningen. Start med at stege salviesiden og vend den så og steg færdig. Stegetiden vil naturligvis afhænge af tykkelsen på koteletten.
Vintip
Der er jo noget italiano over de her koteletter med salvie og parmaskinke. Drik f.eks. Barbaresco (Nebbiolo druen) eller Chianti Classico (Sangiovese druen) til eller en Primitivo (som er samme drue som Zinfandel). Hvis du vil udenfor Italien, så prøv en Rhone vin eller en sydfransk vin (vine lavet på Syrah, Grenache, Mourvredre og Carignan i forskellige blandinger).
Prøv også disse retter med svinekotelet:
Koteletter med fennikel og korianderfrø
Koteletter med syrlige blommer
eller prøv følgende:
– Koteletter smurt med dijonsennep rørt med knust hvidløg, som brunes på en pande og steges færdigt i ovnen.
– Koteletter fyldt med en blanding af smør, tørret abrikos og salvie eller rosmarin. Skær en lomme i kødet og prop fyldet i inden du steger koteletten.
– Koteletter grillet med kinesisk barbecue marinade
No Comments