Philips Senseo kaffemaskine – anmeldelse

Philips Senseo kaffemaskine – anmeldelse

Jeg har haft en Philips Senseo kaffemaskine til test. Min umiddelbare opfattelse af produktet var på forhånd negativ, men alt i alt er jeg blevet positivt overrasket.

Konkurrencen om maskinen er også slut og vinderen blev Tobias fra Brønshøj, som har fået besked :-).

Min negative holdning viste sig at komme af, at jeg fejlagtigt troede, at maskinen var ment som en espressomaskine. Og så tænkte jeg, at man sgu da ikke kan lave en ordentlig espresso med de der kaffepuder. Men det er ikke en espressomaskine.

Hvis man ser Senseo’en som en kaffemaskine – altså sammenligner med en gammeldags dryp-kaffemaskine, så er den faktisk meget smart. Især til sådan en som mig, som bor sammen med en ikke så kaffedrikkende mand (medmindre vi taler god espressokaffe). Jeg har tit lyst til en enkelt kop kaffe, og der gider jeg ikke lave en stempelkande, og jeg har ikke (og vil ikke have) en drypkaffemaskine. Som alternativ til den knap så ophidsende instantkaffe, så er Senseo’en faktisk ret fin.

Man kan lave 1 eller 2 kopper kaffe ad gangen – stor eller lille, og det går hurtigt. Til en stor eller to små kommer man to kaffepuder i maskinen ad gangen. En stor kop svarer til hvad der kan være i mine Royal Copenhagen krus – eller til 2 små kopper. Man kan hæve og sænke den tud, kaffen kommer ud af, så det passer med højden af din kop.

Her har jeg lavet en enkelt kop – altså med én kaffepude. Det fylder halvdelen af mit krus.

Kaffepuderne køber man i almindelige supermarkeder. De koster det dobbelte i kilopris i forhold til almindelig kaffe. Du kan købe mange varianter. Jeg foretrak den der hed Colombia, der var lavet med Arabicabønner frem for den almindelige Robusta kaffe. Der er mange at vælge imellem. Nogle er hårdere ristet end andre og jeg kan generelt godt lide kaffe med en mørk og kraftig smag.

Maskinen er super enkel at betjene og der er minimal rengøring af den. Efter et vist (større) antal bryggede kaffekopper skal den afkalkes – men det er også super simpelt og ikke anderledes fra så mange andre kaffemaskiner. Jeg oplevede dog en enkelt gang at der var dryppet lidt kaffe ud under maskinen, som plettede mit bord, men det kan også have været fordi opsamlingsbakken skulle have været tømt – det fandt jeg aldrig ud af. Måske er det en god idé at stille maskinen på et underlag der kan tåle fugt, hvis man skulle komme til at lave ulykker. Eller på en lille bakke – bare for at være på den sikre side.

Bottom line

Alt i alt en god hverdagskaffemaskine til husholdninger med 1 eller 2 kaffedrikkere, men til folk der ikke har noget imod at bruge lidt flere penge på deres hverdagskaffe. For ikke kun kaffen er dyrere – maskinen i sig selv koster omkring en tusse, men så er den også udsmykket af Newyorkerkunsteren Keith Haring og der følger 2 kopper af glas med – i hvert fald i denne special version. Standardversionen er lidt billigere og drypkaffemaskiner er ofte endnu billigere, men jo også langsommere og mere morfar-agtige.

6 Comments

Post A Comment

 • Tonja Eriksen
  Posted at 11:34h, 18 marts Svar

  Hej
  Jeg er selv meget i tvivl om Nepresso og Senseo osv. Og tror ikke rigtig jeg er blevet klogere af dit blogindlæg. Jeg har kigget lidt på disse maskiner til min kaffe http://www.punkt1.dk/husholdning-kaffe-kaffemaskiner/pl/210/.
  Er der nogen der har nogle konkrete praktiske anbefalinger af disse ved brug over en længere periode.

  • Mira Arkin
   Posted at 12:11h, 18 marts Svar

   Kære Tonja,

   Jeg kender slet ikke alle de maskiner, du linker til, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

 • Marie Havnø Frank
  Posted at 20:14h, 16 juli Svar

  Hmm, jeg tror altså aldrig jeg bliver helt overbevist om Senseo og Nespresso og hvad de nu hedder, de der pude/bobel maskiner – så hellere en rigtig god kop espresso 🙂

 • Annette
  Posted at 07:28h, 16 juli Svar

  Og her gik man og troede at bloggen handlede om mad og ikke reklame…

 • Magnus Högfeldt
  Posted at 14:30h, 15 juli Svar

  Hej Mira,

  Du skriver, at du ikke mente at man kunne lave god espresso på kaffepuder – Har du nogensinde stødt på det koncept der hedder E.S.E? Det er puder, der på mange måder ligner Senseos. Til gengæld er det en standard, som mange producenter laver kaffe til.

  Også på maskinsiden er der mange valgmuligheder, og de fleste espressomaskiner (fra f.eks. Rancillio , Gaggia, Ascaso og Saeco) kan enten lave pude-espresso fra fødselen eller via en ny filterkurv.

  Desværre er E.S.E-kaffe noget dyrere end Senseo (kan runde helt op mod 3-4 kroner pr. kop), men de laver ganske så skøn espresso.

  De henvender sig naturligvis ikke til espressosnobber, men folk der, på samme måde som Senseo, vil lave kaffe uden alt for meget bøvl.

  PS. Næsten al Senseokaffe er lavet helt eller primært af Arabica, robusta bliver kun brugt for at balancere smagen.

  • Mira Arkin
   Posted at 18:30h, 16 juli Svar

   Hej Magnus
   Jeg kender godt E.S.E og ja, det er udmærket, men – som du skriver – ikke på niveau med en espresso lavet på friskristet, friskmalet kvalikaffe :-).