Pebernødder – med fuldkorn
Vi skal da lige have en opskrift på noget julebag. Disse pebernødder laver jeg med en blanding af almindeligt hvedemel og så hvidhvedemel, som er en finmalet type hvedemel, hvor kim- og skaldele også er med, så melet sådan set er fuldkorn uden at være groft i konsistensen. I en mørkt krydret kage som pebernødder synes jeg denne meltype fungerer rigtig godt – det giver også ekstra smag til kagerne.God fornøjelse med dem og husk, at i morgen trækker jeg vinderen af kalendergave nr. 2 om græske delikatesser og samtidig kommer der også en ny kalendergave på! En rigtig god en, faktisk!
Og så for lige at være lidt ekstra bloggeragtig, så skal jeg lige fortælle, at jeg netop nu sidder og arbejder på Meyers Deli, hvor jeg lige har spist en ret god, lun leverpostej med bacon, svampe og rødbeder til – og de spiller jule-crooner-musik med Frank Sinatra og Elvis 🙂
Pebernødder med fuldkorn
ca. 100 stk.
250 g koldt smør
250 g lys farin
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt hvid peber
½ tsk stødte nelliker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron
1 dl piskefløde
300 g hvidhvedemel
200 g hvedemel
1. Tænd ovnen på 200 gr. Bland alle de tørre ingredienser og smulder smørret i. Saml dejen med piskefløde enten i en foodprocessor eller med fingrene.
2. Ælt dejen hurtigt sammen og tril den til pølser på tykkelse med en (dame-)pegefinger. Skær hver pølse i små stykker på ca. 1½-2 cm og læg dem over på bageplader med bagepapir. Bag pebernødderne ca. 8 minutter og lad dem køle helt af inden de pakkes i lufttæt beholder.
No Comments