Pastafrokost hos Il Mattarello i Torvehallerne

Pastafrokost hos Il Mattarello i Torvehallerne

Min mor, som er lige så stor pasta-elsker, som jeg, var på besøg for nylig, hvor hun tullede rundt inde i byen, mens jeg havde et job om formiddagen. Vi aftalte at mødes til frokost og endte på pastabaren Il Mattarello i Torvehallerne. Det er samme par, som også driver Terrà på Østerbro (hvor jeg ikke har været, men som ligner en moderne gourmetversion af en italiensk bistro). Her kan du købe frisklavet økologisk pasta med hjem og du kan også spise en portion pasta ved disken. Der laves forskellige typer pasta hver dag og fx. var dagens pasta denne dag en fyldt pasta med kalvekød.

Det er klassiske retter som tomatsovs, cacio e pepe og carbonara og de sætter gerne selv den rette pastatype til, eller du kan vælge.

Min mor bad fx om at få spaghetti til sin tomatsovs (hvilket jeg efterfølgende var en smule misundelig over – vi har begge hang til de lange pastatyper). Hendes tomatsovs var perfekt rund, syrlig og sød og pastaen var lige så perfekt med godt bid og rette mængde sovs, dvs. bare så den smyger sig om pastaen, men ikke mere end det.

Min carbonara var lavet med maccheroni (som i Italien er en kort, chunky pastatype, og ikke de lange rør, som vi kender dem i Danmark). Carbonaraen var også helt perfekt cremet og dejligt gul af æggeblommer. Der var sprødstegt guanchiale (saltet svinekæbe) i og den var mindre fedt end den type guanciale, de ofte bruger i Rom, som jeg synes bliver lige blævret nok. Her var det lækkert, at den var ordentlig sprød. Og selvfølgeligt INGEN FLØDE. Det skal der altså ikke i en carbonara, men det ved I selvfølgelig godt, søde læsere.

Nå ja, og så et lille drys pecorino over, hvilket man betaler ekstra for. Det synes jeg måske er lidt strengt – at man skal betale 10 kr. ekstra for at få ost på sin pasta. Selvfølgelig skal der sgu da ost på pastaen! Men altså – til gengæld var det virkelig i orden. Man smager de gode råvarer, så maden skal også koste noget, for det er lavet ordentligt.

Portionerne var perfekte til os – hverken for lidt eller for meget, så vi havde plads til dessert, hvilket vi tog hos Coffee Collective, fordi vi også begge to har hang til kaffeis, og Coffee Collectives kaffesoftice er bomben!

No Comments

Post A Comment