Pasta trofie med pesto genovese og kartofler

Pasta trofie med pesto genovese og kartofler

Kender I de vidunderlige programmer om Italien, Italy Unpacked (Det vidunderlige Italien), hvor kunsthistoriker Andrew Graham-Dixon og kokken Giorgio Locatelli rejser rundt i Italien (i en mega sej Maserati) og ser på kunst og spiser? Jeg kan varmt anbefale dem. De bliver genudsendt konstant og de to mænd er virkelig godt selskab på deres rundrejse i Italiens mange glæder – både for sjæl og krop.

I ét afsnit besøgte de Genova, og her lavede Giorgio selvfølgelig pasta med pesto genovese. Han lavede det rigtigt i en morter og det fik jeg også lyst til. Jeg plejer at lave pesto i min foodprocessor. Jeg har altid tænkt, at det da ikke kunne gøre den store forskel og at det var for besværligt med en morter. Men det gør en stor forskel! Morteren moser ingredienserne sammen frem for at hakke dem, og min min pesto blev langt mere cremet og sammenhængende end sædvanligt. Det kræver, at du har en morter af en vis størrelse. Det duer ikke med en lille kaffekop af en morter. Den skal være stor og tung og have plads. Jeg foretrækker dem af sten fremfor træ.

Jeg brugte den klassiske liguriske pasta, trofie, til retten og fyrede et par kogte kartofler i tern i. Det gjorde de også i programmet (sammen med lidt grønne bønner, men det havde jeg ikke) og vores egen Toto fra Carne Famo er også verdensmester i at snige en lille kartoffel ind her og der hvor den kan gøre underværker i en simpel ret. Det er ægte regional mad lavet af det, man har omkring sig (i Ligurien – ikke København…) og det er så simpelt og så lækkert. Jeg ELSKER italiensk mad!

Trofie med pesto genovese 

Til 4 pers.

1 stor potte basilikum
1 fed hvidløg
25 g pinjekerner
25 g fintrevet parmesan
olivenolie
salt og sort peber
citronsaft

300 g frisk trofie
1 bagekartoffel

Pluk bladene af basilikum og kom dem i en morter sammen med et pillet fed hvidløg, pinjekerne, parmesan og en sjat olivenolie. Mos det stille og roligt sammen. Hvis al basilikum ikke kan være der, tilsættes det lidt ad gangen, efterhånden som det bliver moset ned. Smag pestoen til med salt, peber og lidt citronsaft. Du styrer selv, hvor meget olie, der skal i, afhængig af hvor tyk du vil have pestoen. Jeg kan lide den ret tyk.

Skræl kartoflen og skær den i små tern. Kog dem i saltet vand til de er møre. Hæld vandet fra. Kog pastaen al dente i saltet vand. Gem 1 dl af kogevandet, før vandet sigtes fra. Kom pastaen tilbage i gryden og vend sammen med kogte kartofler og pesto. Brug kogevandet til at løsne op i retten. Server omgående.

No Comments

Post A Comment