Pasta med tomat, oliven og mozzarella
Sidst jeg var i fotostudie for at lave foodstyling for en kunde, talte fotografen og jeg om, hvilke farver, vi godt kan lide til madbilleder. Lyseblå er klart vores begges favorit – al mad ser bare så pæn ud på en lys blå baggrund.
Nu er jeg så heldig, at jeg har fået lov at lege med det nye stel Gordon Ramsay by Royal Doulton – Union Street Café, der lanceres i Danmark her midt i august. Det kommer både i en cremehvid og i denne smukke lyseblå farve med grå kant, som udgør den fineste ramme om dine måltider og som jeg synes kan bruges på utroligt mange måder. Der er også nogle rigtig flotte store skåle og aflange fade med, som jeg ved, jeg kommer til at bruge igen og igen, da de har en god størrelse til mange deleretter.
Gordon Ramsay himself har sagt om stellet, at det er hans kanvas – ”the chef’s canvas”. Det, man vælger at servere sin mad på, har kæmpe betydning for udtrykket af retten.
Jeg blev i hvert fald sulten af at tage billedet af denne ultra nemme pastaret. Den friske tomatsmag får dybde af de mørke oliven og jeg er vild med den måde de små mini mozzarella smelter lige så stille ud i retten, når den serveres.
Pasta med tomat, oliven og mozzarella
4 pers.
400 g chunky pasta – fx rigatoni eller penne
1 fed hvidløg
500 g san marzano tomater
1 rød chili
2 spsk olivenolie
1 håndfuld gode oliven med sten
250 g mini mozzarella
salt og sort peber
basilikum og parmesan
1. Kom pastaen i kogende, godt saltet vand og kog det al dente.
2. Skær hvidløg i tynde skiver og del tomaterne i halve. Skær chilien i tynde skiver. Varm olien i en pande og kom hvidløg i. Lad det stege i et halvt minut, før du tilsætter tomater og chili. Vend det godt rundt til tomaterne begynder at afgive væde. Tilsæt oliven og krydr med salt og peber. Lad tomaterne stå og simre, mens pastaen koger færdig. Gem en kop af kogevandet før pastaen sigtes.
3. Kom pasta op i panden med sauce og vend det sammen. Brug lidt af kogevandet til at løsne op i retten og kom mini mozzarella i. Server med drys af basilikum og revet parmesan.
Indlægget er udgivet i samarbejde med Royal Doulton. Du kan købe stellet i Imerco.
No Comments