Pasta med trøffel og svampe
Jeg har arvet min mors pasta-kærlighed-slash-grådighed – hun påstår selv at hun spiste rigtig meget spaghetti, mens hun var gravid med mig. Under alle omstændigheder kan jeg aldrig få nok pasta, og hvis jeg var strandet på en øde ø og kun kunne spise den samme ret igen og igen, håber jeg det må være være spaghetti med tomatsauce. Jeg kan især godt lide pastaretter, hvor pastaen ikke drukner i sovs, så som denne ret min mor lavede her i påsken. Hun brugte en særlig trøffelpasta købt i Føtex, som smagte virkelig godt (fra deres Princip serie), men du kan også bruge almindelig pasta og så dryppe en smule trøffelolie over retten lige inden servering. Hvis du ligger inde med en rigtig trøffel – sort eller hvid – så brug endelig den i stedet for trøffelpasta eller trøffelolie!
Pasta med trøffel og shitake svampe, til 4 personer som forret
250 g. frisk fettuchini eller linguini- gerne med trøffel
200 g. shitakesvampe
50 g. friskrevet parmesanost
25 g. smeltet smør
Olivenolie
Salt og sort peber
Evt. ekstra parmesanost og trøffelolie
Sæt vand over i en stor gryde. Kom godt med salt i. Vand til pasta skal være så salt som havet.
Sørg for at svampene er rene. Undgå helst at rense dem med vand. Snit svampene i skiver.
Varm en pande godt op og svits svampene i olivenolie. Krydr med salt.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra – gem en ½ dl. af pastavandet. Kom pastaen tilbage i gryden og vend med smeltet smør, de ristede svampe, ½ dl. pastavand og parmesanost.
Servér straks med friskkværnet sort peber og evt. ekstra parmesanost.
No Comments