
Pasta med salsicce, tomat og fennikel
Denne pastaret er en, jeg laver igen og igen i mange varianter. Om sommeren laver jeg den gerne med friske tomater som her, hvor jeg så tilsætter lidt soltørrede tomater for at give den fyldige tomatsmag, som de friske tomater ikke helt har i forhold til de gode dåsetomater. Retten her har været bragt i Alt for damerne, hvor det handlede om mine sommerfavoritter, og det er virkelig en ret, jeg laver hver sommer, når vi kommer til frankrig, og jeg kan få alle mulige spændende pølser hos slagteren.
Pasta med salsicce, tomat og fennikel
Til 4 personer
8 store, soltørrede tomater – udblødt i vand (medmindre det er den slags man køber i olie)
½ fennikel
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
100 g pancetta i tern
300 g salsicce – eller anden rå, grovhakket pølse (du kan også bruge svinefars)
1 tsk fennikelfrø
sort peber
500 g frisk tomat – eller ca 5 styk, skåret i grove tern
1 glas hvidvin
1 tsk sukker
Tilbehør:
500 g pasta
Friskrevet parmesanost
1 Skær de soltørrede tomater i tern og snit fennikel og skalotteløg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Varm olien i en gryde og kom pancettaen i. Lad den stege til den begynder at tage farve – ca 5 min. Tilsæt fennikel og skalotteløg. Lad dem snurre ved middel varme i et par minutter.
2 Fjern imens skindet fra salsiccien og kom farsen i gryden. Sørg for at hakke lidt i pølsefarsen undervejs med en træpalet eller grydeske, så farsen smuldrer. Knus fennikelfrø i en morter.
3 Når kødet har stegt 3-4 minutter tilsættes fennikelfrø og godt med friskkværnet sort peber. Kom de soltørrede tomater i sammen med de friske tomater. Tilsæt hvidvin og sukker og lad retten snurre en halv time ved svag varme med låget halvt på. Smag til sidst saucen til – måske mangler den lidt salt? Serveres med friskkogt al dente pasta og masser af revet parmesan.
Tip: Jeg foretrækker en lidt chunky pastatype til denne kraftige sauce, feks campanelle, penne, fussili eller casarecce, som jeg her har brugt, der er en siciliansk form for pasta.
Otto er også vild med pasta med salsicce…
byMelchiors
Posted at 18:03h, 27 juliMmmmmmm!
Ser vildt lækkert og enkelt ud.
Hvilken pølse vil du anbefale, når man nu er i DK og ikke har adgang til de spændende franske og italienske pølser?
Mira Arkin
Posted at 14:26h, 29 juliNogle steder kan man købe rå grillpølser, som ligner medister. Dem kan du bruge, hvis du lige tjekker indholdsfortegnelsen, så de ikke er proppet med en masse mel og tilsætningsstoffer. Ellers brug hakket svinekød og bland måske lidt hakket parmaskinke eller pancetta i for at få den italienske smag. I Irma sælger de spanske rå salsiche (den spanske version) – dem kan man også bruge, selv om de er i cocktailstørrelse.
byMelchiors
Posted at 19:25h, 30 juliTaaaak!
Hvor er det en nitte, at Irma så har lukket deres forretning i Odense 🙁
Tænkte faktisk på om noget af farsen fra en god slagter-medister ville kunne bruges?
Mira Arkin
Posted at 14:01h, 02 augustDet tror jeg sagtens, du kan. Bare det er god kvalitet, så de ikke er fulde af vand og bindemiddel 🙂