Pasta med ricotta, squash og pancetta – indlæg nr. 100

Pasta med ricotta, squash og pancetta – indlæg nr. 100

Jeg er stolt af at kunne annoncere, at dette er indlæg nr. 100 på Miras Madblog.
Jeg elsker at skrive mine små indlæg herinde. Oftest sidder jeg i min sofa og skriver, med benene oppe på puffen. Tiden forsvinder fuldstændigt fra mig, mens jeg skriver, og det er fantastisk at blive så opslugt i det jeg laver, at jeg glemmer tid og sted. Det er netop fordi, jeg elsker det. Forleden måtte Peter ty til ekstreme midler for at få mig til at gå i gang med maden (og nej, det er ikke chauvinistisk, at jeg skal lave mad, når nu jeg insististerer på, at det er MIG der laver mad – jeg ser frem til det hver dag) i stedet for at sidde her og skrive løs. Pludselig blev jeg distraheret af en 2 meter lang mand, der kravlede rundt på gulvet foran mig og whinede efter mad. Den lille stakkel. (Nu bliver han nok helt vildt træt af mig, fordi jeg fortæller historier om ham. Sorry Peter!)

Tak til alle mine fantastiske, dejlige, kloge, madglade læsere fordi I er derude og der derfor er nogen, der læser det, jeg skriver. Faktisk nåede jeg ny rekord i min web-statistik for maj, hvor jeg kom helt op på 27.500 besøg på en måned! Det gør mig umådeligt stolt og glad, og jeg håber, I vil blive ved med at komme forbi bloggen. Jeg løber i hvert fald ikke tør for opskrifter!

Den sygelige spaghetti-obsession
Og nu til det eneste rigtige emne, at skrive om i mit indlæg nr. 100, nemlig min all-time favourite mad: spaghetti.
Som jeg tidligere har skrevet, er jeg sygeligt vild med pasta, især lang pasta og i særdeleshed spaghetti. Det har jeg altid været. Som barn var jeg meget facineret af en eller anden børnebog (jeg husker desværre ikke titlen), hvor nogen kom til at lave en magisk gryde med spaghetti, som blev ved med at producere spaghetti i lange baner, så hele byen til sidst var oversvømmet af dejlig friskkogt spaghetti (som helt sikkert var al dente!). Jeg drømte om at kunne rulle mig rundt i de bløde baner med spaghetti og spise uanede mængder af min yndlingsspise.
Det kommer aldrig til at gå for mig at være low-carb. Jeg må bare se det i øjnene.

Her er en  af mine favorit pasta-retter, som jeg laver om sommeren, hvor squash eller courgetter eller hvad de nu hedder smager godt og er billige:

Spaghetti med squash, ricotta og sprød pancetta
Til 4 personer

100 g. pancetta i skiver (italiensk lufttørret bacon, kan erstattes med parmaskinke eller bacon)
2 squash
1 fed hvidløg
Revet skal af ½ citron, ikke overfladebehandlet
Olivenolie til stegning
5 spsk. ricotta (italiensk, let friskost)
1 dl. pastavand
1 knsp. revet muskatnød
½ tsk. groft salt + ekstra til pastavand
1 håndfuld basilikum eller persille + ekstra til pynt
Friskkværnet sort peber

500 g. spaghetti
Friskrevet parmesan til servering

Obs! Både pancetta og ricotta kan købes i de fleste supermarkeder.

1. Sæt en stor gryde med vand over til pasta. Vandet skal have godt med salt, så det er lige så salt som havet. Ca. 1 spsk.

2. Riv eller skær pancettaen i mindre stykker og steg den sprød i lidt olivenolie på en pande. Sæt til side på en tallerken med køkkenrulle. Gem panden til squashen.

3. Når vandet koger, tilsættes pastaen, som koges efter anvisning på pakken til den er al dente.

4. Mens pastaen koger laver du saucen. Riv squashen på det grove jern. Hak hvidløg fint og riv skallen af den halve citron.

5. I den samme pande, som pancettaen blev stegt i, tilsætter du evt. lidt mere olie og steger squash og hvidløg ved svag varme til det begynder at falde lidt sammen. Ca. 6-7 minutter.

6. Tilsæt ricotta og vand fra pastagryden og rør rundt. Tilsæt revet muskat, hakket basilikum eller persille (eller en blanding) og citronskal. Smag til med salt.

7. Nu passer det nogenlunde med at pastaen er færdig, men smag lige på den.  Hæld vandet fra gennem en sigte og hæld spaghettien over i panden med squash saucen. Vend det hele rundt, kom friskkværnet sort peber over og servér med den sprøde pancetta over og evt. lidt mere basilikum og/eller persille samt friskrevet parmesan.

Vi ses herinde til indlæg nr. 101 og så videre!

8 Comments

Post A Comment

 • Jacob
  Posted at 13:51h, 20 juni Svar

  Du er pisse sej (Og min ynglings pasta mor)

 • Helle
  Posted at 19:49h, 12 juni Svar

  Hej Mira

  Vi har lige spiste din blog-ret-nr.100 og den er hermed tilføjet til pasta favoritlisten. Jeg valgte at bruge 1 squash for 2 var da alt for meget. Næste gang hører jeg efter – der skal bruges 2 stk. :o) Som manden sagde: det er første gang jeg har spist en pasta-ret som ret faktisk var frisk i smagen så tak for det.

  Fortsæt med din skønne blog – jeg elsker at læse med.

  Vh Helle

 • Mette
  Posted at 20:56h, 11 juni Svar

  Åh jeg har også altid elsket spaghetti! Jeg dagdrømte tit som barn at skulle spise mig ud af et rum fyldt med spaghetti (og nogle gange jordbær eller popcorn, som jeg også elsker).
  Jeg har en billedbog med Pippi (dem fra tv-serien), hvor hun fylder munden m spaghetti, så det står ud af munden og klipper det over, for at det skal ligne skæg. Det billede har jeg også altid elsket. Jeg så også en gang en lille film, der blev vist på dr “fem minutter i” (de små korte film, der blev vist lige efter børnetime på få minutter), hvor en pige smadrede sin sparegris for at gå på restaurant og købe en stor portion spaghetti. Mums.

 • Trine
  Posted at 21:20h, 10 juni Svar

  Tillykke med den flotte blogstatistik og jeg er en af de flittige læsere af din blog. Det er spændende at følge dine spændende opskrifter og har selv forsøgt mig med et par stykker og har på den måde fået credit fra “lånte fjer”:-) Bliv ved med at skrive i samme stil , og pøj pøj med det hele.

  De bedste hilsner

  Trine

 • Line
  Posted at 22:05h, 08 juni Svar

  Uhmmm… lyder lækkert.

  Det må være bogen om Strega Nona, du skriver om. Havde selv bogen som barn; elskede den og blev altid spaghetti-sulten når jeg fik historien læst højt.

  • Mira Haaning Arkin
   Posted at 09:40h, 09 juni Svar

   Hej Line

   Jeg tror du har ret! Dejligt at høre, jeg ikke var det eneste barn der drømte om spaghetti. Jeg må op på loftet og rode rundt, næste gang jeg besøger mine forældre.

   Kærlig hilsen
   Mira

 • Mette
  Posted at 21:01h, 08 juni Svar

  Peter Pedal

 • Kristina
  Posted at 19:59h, 08 juni Svar

  Hej Mira

  Tillykke med den flotte blog-statistik og de mange lækre indlæg; og hvorfor dog være low carb slave når man kan være lykkelig pastaspiser? Ikke noget svært valg. Den spaghetti-bog du nævner husker jeg også tydeligt fra min barndom. Desværre husker jeg heller ikke navnet på bogen, men tydeligt de fantastiske tegninger af spaghettien der oversvømmer det hele…

  Kh Kristina