Pasta med merguez og tomatsauce

Pasta med merguez og tomatsauce

_1220614s

Merguezpølser er (endnu) en af de ting, jeg altid spiser, når vi er i Tourrettes sur Loup. Jeg elsker de spicy, nordafrikansk-inspirerede pølser, som hvis de er rigtige, er lavet med både okse- og fårekød og krydret med bl.a. mynte, chili og kommen. De er – sammen med de hvidløgs- og pebersmagende små tykke peruginas – faste indslag på grillen og så bruger jeg dem også til pastaretter.

Denne dejlige ret spiste vi i forgårs med stor fornøjelse. Det var en perfekt kombination med den søde, mørke tomatsauce og de spicy pølsestykker. De kæmpestore paccheri var noget pasta, som jeg købte sidst vi var her og besøgte de dejlige madmarked i Sanremo ved den liguriske kyst i Italien. De var kogt lige i øjet al dente og retten gik bare op i en højere enhed. Nu hjalp det også, at vi sad udenfor på en lun aften, omgivet af gamle sten og tonsvis af rosmarin.

Nu ved jeg godt, at det kan være svært at finde merguezpølser i Danmark. Særligt i provinsen. I København kan man købe dem flere steder i Torvehallerne eller hos visse halalslagtere. Og ellers kan man selvfølgelig bruge andre slags pølser, bare de er godt krydret, så der er modspil til den søde tomatsauce. Det kunne sagtens være chorizo.

 

_1220607s

Pasta med tomatsauce og stegt merguez
Til 4 personer

1 bananskalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
4 blade frisk salvie
2 dåser hele flåede tomater
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
sort peber
350 g merguezpølser eller anden krydret, rå pølse
parmesanost eller pecorino.

400 g pasta kogt al dente i godt saltet vand. Jeg har brugt de store paccheri, men du kan bruge alt muligt. Jeg foretrækker en lidt stor, chunky type pasta til en kraftig ret som denne – f.eks. rigatoni, penne, strozzapreti eller lumaconi.

1. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde og kom løgene i. Lad dem snurre ved lav varme i 4-5 min til de ser klare ud. Tilsæt så hvidløg og salvie og steg videre i 1 minut – hvidløget må ikke brune.

2. Tilsæt de flåede tomater. Jeg bruger stort set altid hele, flåede tomater, da jeg synes de smager bedre og jeg godt kan lide, at min tomatsauce har lidt klumper af tomat i sig. Kom sukker, salt og godt med peber i og lad saucen simre i mindst 30 min. Saucen bliver mørk og koncentreret og ikke særligt våd, så den kommer til at omslutte hvert stykke pasta, uden at det sjapper i bunden af fadet. Smag saucen til for salt og sukker inden servering – måske skal den have et ekstra skud af det ene eller det andet.

3. Mens pastaen koger, skærer du pølserne i 2 cm tykke skiver. Steg dem i en tør pande (de afgiver en masse fedt under stegning), til de er sprøde og mørke. Sigt  vandet fra pastaen og vend pasta sammen med tomatsauce. Kom det i et serveringsfad og plop de stegte pølsestykker over. Spises med masser af parmesan – eller pecorino.

5 Comments

Post A Comment

 • Trine Nordentoft Klausen
  Posted at 19:52h, 17 april Svar

  Kære Mira
  Super opskrift -jeg var heldig at finde øko merguez pølser i Irma.
  Det er en god børneret også:-)
  Vh. Trine

  • Mira Arkin
   Posted at 17:37h, 24 april Svar

   Godt tip, Trine. Det vil jeg kigge efter.

 • Karen
  Posted at 16:48h, 08 juli Svar

  Tak for SKØN inspiration – som altid! Jeg er vild med din blog! TAK 🙂

  VH Karen

 • Irene
  Posted at 13:23h, 08 juni Svar

  Åh, jeg er også vild med merguez, så den ret her skal jeg i hvert fald prøve. Vi køber vores merguez hos Letz Shop, Daniel Letz’ butik enten på Østerbro eller i Teglgårdsstræde inde i byen. Og de er blevet godkendt af en streng dommer – min franske mand 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 14:18h, 08 juni Svar

   Fedt at høre, Irene. Vi har også fået en Letz butik nær os på Gl. Kongevej – der vil jeg prøve at kigge! Tak for tippet 🙂