Pasta med merguez og peberfrugter

Pasta med merguez og peberfrugter

pasta merguez

Jeg befinder mig i vores hus i Sydfrankrig. Her er dejlige 20 grader og foråret er længere fremme end i Dannmark. Lige sådan et forårs-kick, som jeg kan have brug for efter en lang vinter, hvor jeg utålmodigt venter at det danske forår skal tage sig sammen. Og så er det også ved at være sidste chance for en tur ud af landet inden den store baby-begivenhed i midten af maj.

I den uge, jeg nu har været her, har jeg arbejdet på flere madsager til Gastro og Alt for Damerne, som du kan glæde dig til i løbet af foråret og sommeren. Bl.a. skriver jeg en stor guide til Gastro og en guide til søde sager i Sydfrankrig til Alt for Damerne. 

Men man skal jo heldigvis også spise mens man er hernede, og i går aftes lavede jeg denne lækre pastaret med de lokale, krydrede merguezpølser. En merguez laves af en blanding af lamme/fåre- og oksekød og er smagt til med bl.a. spidskommen, så du har en marokkansk, spicy pølse. Vi har jo Nordafrika lige på den anden side af Middelhavet, og den gastronomiske indflydelse herfra kan man sagtens mærke i det sydfranske køkken.

I Danmark kan du hos nogle halalslagtere købe merguezpølser, men ellers kan du erstatte dem med rå chorizopølser eller andre krydrede pølser.

Dit pastavalg skal du også tænke over. Til denne fyldige pastaret har jeg valgt en kraftig og chunky pasta, som går godt til den kraftigt smagende pølse, tomatsaucen og de ristede løg og peberfrugter. Vælg noget med godt bid i, gerne en syditaliensk type som strozzapreti eller casarecce, som jeg har brugt her. Er du begrænset af dit supermarked, så brug rigatoni, penne eller fusilli.

pasta merguez

Pasta med tomat, ristet merguez og peberfrugter

Til 4 personer

400 g. merguez pølser eller andre krydrede pølser
2 røde og/eller gule peberfrugter
2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille dåse tomatkoncentrat
2 dåser flåede tomater
1 spsk sukker
1 tsk groft salt
sort peber
½ tsk hakket frisk rosmarin
500 g pasta
parmesan ost

1. Tænd ovnen på 200 grader. Fjern stilk og kerner fra peberfrugter og skær dem i mindre stykker. Skræl løget og gem ½ løg til saucen. Snit resten af løgene i strimler og bland med peberfrugt i et ovnfast fad.

2. Skær pølserne i grove stykker og fordel over peberfrugt og løg. Kom fadet i ovnen og rist det hele sammen i ca. 30 minutter. Vend rundt i det undervejs.

3. Lav imens tomatsaucen. Hak det halve løg fint og hak hvidløg fint. Varm olien i en gryde og lad løgene snurre i det ved lav varme i et par minutter til de bliver klare. Tilsæt hvidløg og steg dem med i 1 minut – de må ikke brune. Kom tomatkoncentrat i og rist det af i olien. Tilsæt tomater, sukker, salt, peber og rosmarin og lad saucen simre, mens du koger pastaen i rigeligt vand med godt med salt i. Smag saucen til for salt og sukker. Den skal smage fyldigt af tomater og være både syrlig og sød.

4. Sigt vandet fra pastaen og vend pasta og tomatsauce sammen. Kom i et stort fad og top med de ristede peberfrugter, løg og merguezpølser. Spis med godt med revet parmesan over.

merguez

merguez

merguez

tomatsauce

7 Comments

Post A Comment

 • Bib
  Posted at 14:11h, 14 maj Svar

  Hej Stine,
  Halalslagteren på Fælledvej har merguez med og uden chili. Dem med chili er ret gode!
  Køb en tube Harissa du Cap Bon med (chilipastaen man bruger i nordafrika til cous cous).
  kh
  Bib

 • Sanne Madsen
  Posted at 11:14h, 19 maj Svar

  sindsyg lækker ret!!!
  Jeg prøvede retten hvor jeg brugte de brune store svampe man kan få (kan ikke huske hvad de hedder) dem ristede jeg i panden i god olie.
  Jeg havde ikke noget peberfrugt i køleren derfor undlod jeg det.
  Jeg brugte nogle ret krydrede tyrkiske pølser som man kan få i de lokale grønthandlere. Dem skar jeg i skiver og de blev ristede ved lav varme sammen med løgene uden brug af noget fedtstof, da pølserne har en del. DE blev ristede indtil løgene var karamel farvet og lækre 🙂
  UHHHMMMM duften var fantastisk.
  Saucen var ubeskrivelig lækker. Det er første gang at bruger sukker til at fremhæve smagen. Men det smagte fantastisk godt 🙂

  Tuuuusind tak for en dejlig lækker og inspirerende blog 🙂 elsker din blog 🙂

 • Stine
  Posted at 20:10h, 04 maj Svar

  Åh elsker mergeuzpølser! Har du et tip til, hvor man kan få dem i København? Jeg har prøvet nogen fra Torvehallerne og nogen fra Nørrebros bazar, men synes ikke, de er stærke, som dem jeg har fået i Frankrig?

  Stine

  • Mira Arkin
   Posted at 08:43h, 05 maj Svar

   Jeg har desværre ikke andre tips end dem, du selv nævner.

  • Mira Arkin
   Posted at 09:50h, 06 maj Svar

   Forresten, måske har de dem i Le Gourmand på Værnedamsvej.

  • Nadia
   Posted at 22:50h, 30 juli Svar

   Har smagt de bedste merguez pølser som jeg købte i Torvehallerne hos Cleavers:) lidt dyre, men virkelige go’e;)

 • Charlotte G
  Posted at 17:51h, 30 marts Svar

  Mmmee… Det ser lækkert ud. Det er også ved at være lang tid siden jeg sidst har fået merguez. Skal i Bazar Vest i næste uge og der kunne jeg jo købe disse pølse. Skulle egenligt finde inggrediens listen til tarte flembe…
  Det er en supe god mad blog du har, der altid har nogle meget smukke billeder. Jeg bliver altid inspireret af dine opskrifter.
  Mange hilser
  Charlotte