Pasta med kantareller og salsiccia og crostini med nektarin og ost

Pasta med kantareller og salsiccia og crostini med nektarin og ost

Annonce

Noget af det bedste, jeg ved, er at tulle rundt i Torvehallerne og købe lækre råvarer.

Jeg bruger ofte stedet arbejdsmæssigt – både for at få råvarer, jeg ikke ellers kan få andre steder og for bare at finde inspiration til retter ved at kigge på hvad der er i sæson for tiden og hvad der bare ser lækkert ud.

Og så bruger jeg også Torvehallerne til hverdag – jeg lader mig friste og kommer hjem med noget lækkert, som danner grundlaget for en ret – det kan være smukke svampe, et stykke godt fisk eller kød, en ost eller hvad ved jeg.

Det behøver absolut ikke være dyrt at handle i Torvehallerne. Du kan købe mindre portioner, så du undgår madspild og bare får den mængde, du har brug for. Du kan købe ind som en sydeuropæer, så du køber det, du har brug for i dag i stedet for at købe bunkevis af ting ind i et supermarked og så ende med ikke at få brugt det hele. Og så netop det med at lade sig friste af, hvad der ser godt ud lige den dag. Den måde elsker jeg at købe ind på!

Jeg ved godt, at det ikke altid er lige så tidseffektivt som at købe ind til 4 dage ad gangen (det gør jeg jo også selv af og til), men for mig er det en fornøjelse at give mig selv en hel eller halv time til at drysse rundt i og uden for hallerne og lade mig inspirere. Plus at det ligger så praktisk ved Nørreport, så det er hurtigt at smutte forbi efter arbejde inden jeg hopper på toget hjem.

Der bliver også altid lige klemt en kop kaffe ind ved Coffee Collective – eller måske endda en frokost, hvis jeg har tid. Torvehallerne er klart et af mine yndlingssteder i byen og jeg er så glad for at vi har dem.

Så da Torvehallerne gav mig den opgave at købe ind for max kr. 75 pr. kuvert til en hverdagsret- eller middag var det utroligt nemt at takke ja. Mega ja tak.

Jeg startede med at gå en runde. Jeg havde allerede en idé om at tage udgangspunkt i Il Mattarellos fantastiske pasta. Hvad der så ellers skulle bruges i retten, kom an på, hvad der så lækkert ud den dag. Så tog jeg lige min sædvanlige pausekaffe på Coffee Collective og så gik jeg ellers i gang.

Hen til Il Mattarello efter deres spaghettoni, som bliver så fint pakket ind i en æske – bedårende. Du kan købe alle deres pastaer med hjem og du kan også købe sauce med og så tilberede det færdigt hjemme. Deres pasta er udsøgt – der er så godt bid i og du kan smage, at den er lavet af rigtig godt mel.

Hos grønthandleren var der svenske kantareller, som var helt friske og smukke. Dem købte jeg en lille pose af og så var der også de smukkeste mørkerøde franske nektariner og gul squash, som jeg nuppede med. Plus et halvt bundt bredbladet persille (det kan man nemlig godt, hvis man spørger).

Slagteren Cleaver’s har fine hjemmelavede rå pølser. I dag var det engelske Cumberland pølser med salvie, som jeg tænkte kunne bruges som salsiccia. Jeg var på budget, så nøjedes med én pølse, men det var helt perfekt til formålet, da pølsen bare skal give lidt umamibund til retten og ikke dominere med en masse kød.

Jeg ender næsten altid også hos købmanden Omegn & Venner, hvor jeg denne dag købte et halv flute og et stykke dejlig salt Thybo ost. De har fantastiske danske råvarer – et kæmpe udvalg af oste og fremragende charcuteri. Det er også her jeg for det meste køber burrata plus at de altid har vildt god pasta og andet godt på menuen, hvis du lige har tid til en bid mad.

Og så var det hjem og lave mad.

Her er hvad jeg kom hjem med:

Il Mattarello: pasta kr. 137 (her kunne jeg faktisk godt have nøjedes med en mindre portion – der var rigeligt til 4 personer!)
Torvehallernes Frugt og Grønt: 1 gul courgette, persille, nektariner, kantareller, kr. 63
Cleaver’s Meat Market: cumberland pølse, kr. 33
Omegn & Venner: Thybo ost, ½ baguette, kr. 55,16
I alt kr. 288,16

Nektarinerne havde den vildeste farve, da jeg skar dem op – jeg havde troet de ville være lyse indvendigt, men de havde den her dybe lilla farve og smagte fantastisk. Dem bruge jeg til en lille forret med grillet brød gnedet med lidt hvidløg og dryppet med olivenolie. Lidt revet Thybo og et drys persille over – det smagte vidunderligt!

Og nu til pastaen:

Pasta med kantareller, salsiccia og courgette

Til 4 pers.

1 fed hvidløg
1 courgette
150 g kantareller
1 håndfuld bredbladet persille
125 g salsiccia (eller lignende rå pølse)
1 spsk olivenolie
salt og sort peber
400 g frisk pasta, fx spaghettoni
ost – fx. Thybo eller parmesan

 1. Sæt en gryde vand over til pasta. Husk at salte vandet godt, ca. 1 spsk groft salt. Når vandet koger, kommes pastaen i. Frisk pasta skal ikke koge mere end et par minutter, alt efter type. Den her tykke spaghetti kogte jeg i 3-4 min. Gem 1½ dl af kogevandet, før du sigter pastaen. Pastaen skal koges sideløbende med at du laver saucen.
 2. Hak hvidløg fint og riv courgetten groft. Gå kantarellerne efter med en blød børste eller pensel for jord og blade og riv store svampe i halve. Hak persillen halvfint.
 3. Klem pølsefarsen ud af skindet og ned i en varm, stor pande med olivenolie. Hak det i småstykker med en træspatel og steg i et par minutter, til kødet begynder at brune. Tilsæt courgette og hvidløg og steg videre et par minutter. Kom så kantareller og persille i og krydr med salt og peber. Steg i 5 min. og kom så den friskkogte pasta over i panden sammen med noget af kogevandet. Vend det sammen og sluk for varmen. Server med revet ost og et drys persille.

4 Comments

Post A Comment

 • stinna frydkjær liholm
  Posted at 21:52h, 02 september Svar

  Tusinde tak.
  Og hvad for en vin type ville du servere til?
  Går ud fra der er en del umami smag… Men salsicciaen er jo lyst kød og ikke så dominerende.

  • Mira Arkin
   Posted at 16:07h, 03 september Svar

   Jeg ville gå efter chenin blanc, riesling eller arneis, eller hvis det skulle være rødt en saftig Chianti 🙂

 • stinna liholm
  Posted at 10:28h, 31 august Svar

  Hej Mira.
  Kan man bruge en god tørret pasta? Jeg har ikke lige adgang til frisk pasta af ordentlig kvalitet så jeg plejer bruge en fornuftig tørret en. I så fald… Skal man ændre andet end pastaebs kogetid i opskriften?
  Mvh stinna

  • Mira Arkin
   Posted at 10:59h, 31 august Svar

   Hej Stinna, det kan du sagtens. Og det er bare kogetiden, der er anderledes 🙂