Pasta med hvide asparges og salsiccia
Traditionelt stopper den danske aspargessæson ved Sankt Hans. Så her i sidste øjeblik kommer min opskrift på denne virkelig lækre og enkle pastaret med salsiccia og hvide asparges.
Mon ikke der alligevel er et par asparges tilbage at få i den næste uges tid. Foråret har jo været koldt i år, så måske er der stadig et par asparges, der ikke er stukket?
Jeg synes, det skal være de hvide asparges i denne ret. De grønne er for bitre. Hvis du kun kan få grønne, kan du fjerne noget af bitterheden ved at skrælle dem. Ja ja, det ved jeg godt, man normalt ikke gør med de grønne, men de bliver altså mildere i smagen af det. Anyway – de hvide gør sig bedst i denne opskrift.
Og når de nu skal skrælles, så er det altså nemmest med de store fede penis-agtige asparges. Altså det ville være lidt tynde penisser. Men tykke asparges. Eller. I ved, hvad jeg mener!
Tricekt for at få en cremet pastaret,hvor der ikke er en decideret sovs er, at man huske at gemme noget af pastakogevandet og røre i pastaen sammen med fyldet. Og at man samler retten med revet parmesan, som smelter sammen med pastavandet og giver en cremet hinde, der lægger sig om hvert stykke pasta.
Pasta med hvide asparges og salsiccia
Til 3-4 pers.
400 g pasta – brug en chunky type. Jeg har brugt gigli. Det kunne også være casarecce eller fusilli
4-5 store tykke hvide asparges
200 g salsiccia – jeg brugte en med trøffelsmag. Det kunne også være fennikel.
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie + ekstra til servering
salt og sort peber
50 g fintrevet parmesan af god kvalitet
1 håndfuld fintsnittetpurløg eller anden frisk krydderurt – fx kørvel
- Kog pastaen i rigeligt, velsaltet vand imens du laver resten klar.
- Skræl aspargesene fra hoved til bund og skær dem i tynde skiver. Pil skindet af pølserne og smulder kødet. Hak hvidløg fint.
- Varm olien i en stor pande og kom pølsekødet i. Svits det ved middel varme, til det begynder at tage en smule farve Kom hvidløg og asparges i og vend rundt i det. Steg i 2-3 min. til aspargene begynder at blive let bløde, men ikke splattede.
- Når pastaen er meget al dente, sigtes vandet fra, men gem 1,5 dl af kogevandet. Kom pasta i panden med salsiccia og asparges og vend det sammen med 1 dl kogevand og revet parmesan. Der skal stadig være varme under panden. Evt. får du brug for det sidste af kogevandet, men start med 1 dl. Lad osten smelte sammen med resten. Drys med purløg og dryp med lidt ekstra olivenolie og servér straks. Pasta waits for no-one!
KirstenLN
Posted at 09:33h, 25 juniDet her indlæg er skyld i en meget dyr onlineordre med kødvarer, herunder salsicce. Jeg glæder mig til at prøve opskriften.
Mira Arkin
Posted at 10:00h, 25 juniHaha, dejligt 😅😅😅