Pasta med cremet broccoli

Pasta med cremet broccoli

IMG_2175

Som seriøs pasta-elsker går jeg ind for den italienske måde at servere pasta på – med en behersket mængde sauce. På den måde kommer saucen – eller hvad man nu serverer sin pasta med – ikke til at dominere, men komplementerer pastaen. Derfor er det heller ikke helt ligegyldigt, hvilken pasta man vælger til hvilken sauce. Til en tyk, cremet og ikke ret flydende sauce, som denne broccolicreme, synes jeg en stor, kraftig pasta passer godt til . Her har jeg valgt pipe rigate, som er en type rør, der er lukket i den ene ende. Rigate betyder at pastaen har riller, hvilket er med til at holde saucen fast. Kæmpe conchiglie (skaller), rigatoni eller penne er også fint til denne type sauce.

Til 4 portioner skal du bruge:

1 broccolihoved
1 skalotteløg eller ½ alm. løg
1 spsk. olivenolie til stegning
1½ dl. fløde
1 dl. mælk
Hvid peber
1 knsp. muskat
400 gr. tørret pasta – se ovenfor
30 g. friskrevet parmesan, grana eller pecorino
God olivenolie til servering

Vask broccolien og del den i buketter. Stilken kan også bruges, hvis man skræller den kraftigste (nederste) del. Skær stilken i mindre stykker. Kog broccolien mør i en stor gryde med godt saltet vand,  ca. 5-8 minutter. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 del. af det .
Hak løget fint. Steg det i 1 spsk. olie til det bliver klart. Det må ikke brune. Tilsæt fløde, mælk og den kogte broccoli. Giv det hele et opkog og mos så broccolien med en kartoffelmoser eller en stavblender til du har en tyk creme. Spæd evt. op med lidt af kogevandet, hvis cremen er for tyk. Den skal være lige akkurat så tyk, at den ikke flyder ud men kan “stå selv”. Smag til med salt,  revet muskat og godt med hvid peber.

Imens koges pastaen i rigeligt og godt saltet vand til den er al dente, altså stadig har bid. Hæld vandet fra pastaen og bland pasta og broccolicreme sammen. Servér med revet parmesan og et stænk god olivenolie. Evt. frisk basilikum.

5 Comments

Post A Comment

  • Amanda
    Posted at 14:03h, 14 juli Svar

    Lækker ret! 🙂

    Lavede den for min far og bror igår, var lidt nervøs for den var for “grøn” til dem, men de synes den var helt vildt god!

    Super!

    • Mira Haaning Arkin
      Posted at 15:49h, 14 juli Svar

      Fedt at høre, Amanda!

      Ofte har grøntsagsforskrækkede mænd nemmere ved at elske grøntsager, hvis der følger lidt fløde med 🙂

      Kærlig hilsen
      Mira

  • Julie
    Posted at 20:36h, 05 januar Svar

    Hej Mira
    Jeg har netop serveret denne ret – hold op hvor var den god! Jeg supplerede den med kogt kylling, da min kæreste ellers vil kigge underligt på mig, hvis der ikke var noget kød. Det fungerede rigtig godt.
    Hilsen
    Julie

    • Mira Haaning Arkin
      Posted at 21:02h, 05 januar Svar

      Super godt, Julie!

      Det er jeg glad for at høre. Jeg ELSKER pasta!

      Kærlig hilsen
      Mira

  • Mr. D
    Posted at 20:27h, 24 september Svar

    Fuck du fyrer nogle opskirter af. Sejt.