Pasta med braiseresauce

Pasta med braiseresauce

Når du har braiseret et stykke kød, så gør som italienerne og brug saucen – eller noget af den – til en pastaret.

Så har du mad til to dage ud af et godt stykke simrekød.
Fra den balsamicobraiserede oksesteg dagen før var der rigeligt med sauce med masser af dejlig smag til en god pastaret.

Til en kraftig og lidt chunky sauce som denne, hvor der var store skiver af gulerod og klumper af tomat og også lidt rester af trevlet kød i, passer det godt med en tyk og også lidt chunky pastatype. Jeg ville aldrig bruge spaghetti til denne type ret, for sovsen og fyldet ville ikke kunne hænge ordentlig fast i spaghettien. Men her brugte jeg malfredini, som er brede, lange pastastykker med krøllede kanter, som får saucen til at hænge bedre i. Det kunne også være fusili, cavatelli eller utallige andre typer. Bare de er lidt chunky og har noget, der kan gribe fat i fyldet.

Pasta med braiseresauce

Til 4 pers.

400 g pasta
salt
ca. ½ l braiseresauce med fyld fra dagen før
parmesanost
sort peber
olivenolie
evt. hakket persille

 1. Kog pastaen al dente i godt saltet vand. Varm imens sauceresten i en pande. Hvis du har kød tilbage, kan du trevle det og komme det i saucen. Riv noget parmesan fint, så du har en håndfuld til at blande i retten inden servering.
 2. Gem 1½ dl af pastavandet, inden pastaen sigtes. Kom pasta i panden med sauce og vend det sammen med den revne parmesan. Hvis det virker lidt tørt, tilsætter du pastavandet nu. Det afhænger af, hvor tyk din saucerest er. Servér med friskkværnet peber, et dryp god olivenolie og evt. et drys persille.

2 Comments

Post A Comment

 • Dina Silke Malling Damlund
  Posted at 20:38h, 14 januar Svar

  Hej Mira,

  Det ser lækkert ud. Hvor har du fundet malfredini henne?

  Bh,

  Dina

  • Mira Arkin
   Posted at 09:29h, 15 januar Svar

   Hej Dina,

   De er fra Irma 🙂