Pasta med bønner og stegte tomater
Åh, hvor jeg dog nyder at være flyttet i hus. Lige nu sidder jeg med laptoppen på terrassen og skriver og kigger ud over haven og Søllerød sø i det fjerne. Her er simpelthen så dejligt på en solskinsdag.
Jeg har fyldt potter med lavendler, hortensia, plantet tomater og chili og købt et stort flot oliventræ, som jeg nok skal vise frem, når jeg har fået pottet ham om. Her er helt sydlandsk stemning, hvis man ikke hæfter sig for meget ved vores 70’er terrasse!
Og køkkenhaven er så småt under opsejling. Der skal lægges nogle fliser rundt omkring, men jeg har allerede plantet en masse frugtbuske og lidt krydderurter. Mere om haven i et andet indlæg…
Nu skal det handle om billedet med mad på. Det er en lækker pastaret, jeg lavede med overvægt af grøntsager. Man kan spise den som den er, eller som vi gjorde som tilbehør til noget andet. Jeg er ellers ret stor modstander af pasta som tilbehør – det ville en italiener aldrig gøre! Men lige her med de små faste gnocchi di sarde og de mange bønner og tomater gik det faktisk ret fint til en bøf.
Pasta med bønner og stegte tomater
4 pers. som tilbehør
250 g lille pasta, fx gnocchi di sarde
200 g grønne bønner
400 g cherrytomater eller andre små tomater
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
salt og sort peber
25 g fintrevet parmesanost
Skær tomaterne i halve og hak hvidløget fint. Varm olien i en gryde og steg tomaterne et par minutter. Tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber. Lad det simre indtil tomaterne splatter ud. Hvis hvidløget begynder at brune, kan du komme en kop vand i panden.
Kog imens pastaen meget al dente i godt saltet vand. De sidste 5 minutter koger bønner skåret i halve med. Sigt vandet fra, men gem 2½ dl af kogevandet. Kom pasta og bønner i panden med pasta og vend det sammen med revet parmesan. Brug lidt af pastakogevandet til at løsne op i retten.
No Comments