Parmesankylling med rosmarin
Her kommer en virkelig god op-jazzning af ellers kedelige kyllingebryster (jeg er mere til mørkt kød og skind).
Svaret er en form for let panerering, og ikke mindst at de får nogle tæsk først med en hammer.
Tæskene gør det faste brystkød mere løst og blødt. Når det så bagefter vendes i æg, mel og parmesan og steges, ja så smager det selvfølgelig meget bedre og mere snasket end hvis du bare havde stegt den som den var.
Vi spiste dem med provencalske tomater og det smagte faktisk ret meget af sommerferie i Sydfrankrig. Gad vide, om vi kan komme derned i år…
Parmesankylling med rosmarin
4 pers.
4 kyllingebrystfileter
100 g hvedemel
25 g fintrevet parmesan
2 spsk hakket frisk rosmarin
1 æg
salt og sort peber
2 spsk olivenolie og 25 g smør til stegning
citronbåde til servering
- Læg et kyllingebryst på et skærebræt og læg en ren frostpose over. Brug en kødhammer til at banke kyllingen let, så den flader lidt ud. Gentag med de andre bryster.
I en dyb tallerken blandes hvedemel sammen med parmesan og rosmarin. I en anden dyb tallerken blandes æg med salt og peber. Vend hvert kyllingebryst i æg og derefter i melblandingen. Læg dem på et skærebræt. - Smelt smør og olie sammen i en pande og steg kyllingen ca. 5 min. pr. side ved middel varme til den er lysgylden og gennemstegt. Server med citronbåde.
No Comments