Pappardelle med palmekål og mascarpone

Pappardelle med palmekål og mascarpone

Foto: Line Klein

Lige for tiden er der to ting, jeg tænker på hver eneste dag: Hvad jeg skal have på til vores bryllup til sommer (arghhh!!!!) og hvor meget jeg glæder mig til vores tur til Umbrien til marts.

Baby vågner forfærdeligt tidligt om morgenen. Ofte er det mig, der står op med ham først, mens Peter får lov at slumre lidt videre. Så laver jeg en kop kaffe og sidder og stener foran fjernsynet i min uglamourøse lilla slåbrok, mens baby lykkeligt sidder og mosler med et eller anden på gulvet.

I de sidste par uger har DR K gen-gen-genudsendt de vidunderlige svenske programmer, Solens Mad, som efterhånden må være 10 år gamle. De er helt fantastiske. Super distingverede Bo Hagström rejser rundt omkring i de mere landlige egne af Italiens skønne regioner og besøger små familiedrevne restauranter, landbrug med et par høns og nogle geder, hvor man laver fantastiske oste, markeder, butikker der sælger olie, agroturismoer hvor alt laves fra bunden. Tempoet er utroligt stille og roligt og jeg bliver fuldstændig VILD efter at komme til Italien i hvert eneste program. Selvfølgelig fylder pasta en del i programmerne og jeg kan altså ikke anbefale programmerne nok. Bo Hagström taler flydende italiensk og det er så stor en fornøjelse at være med ham rundt i de ofte meget beskedne omgivelser, hvor glæden over mad og gode råvarer fylder hele tilværelsen.

Så vi skal selvfølgelig have en pastaopskrift i dag. Jeg elsker kål sammen med pasta. Der sker intet ved også at give retten et drys sprødstegt pancetta eller bacon, men kålen og parmesanen har så meget smag, at det ikke re nødvendigt.

Pappardelle med palmekål og mascarpone
Til 4 pers.

1 bundt palmekål, ca. 300 g
1 fed hvidløg
olivenolie
200 g mascarpone
1 økocitron
400 g papardelle (lavet på æg)
sort peber og salt
parmesan

1. Skær kålen i grove stykker og blancher den i saltet vand i 30 sekunder. Skyl kålen i koldt vand og lad den dryppe af.

2. Skær hvidløg i meget tynde skiver, mens pastaen koger i godt saltet vand. Varm en sjat olie op i en stor pande og kom hvidløget i. Inden det når at brune, tilsættes kål. Tag en kop af pastavandet og hæld i kålen og rør mascarponen ud heri.

3. Smag kålen til med revet skal af 1 citron og saften af halvdelen. Lad det simre et par minutter. Smag til sidst til med godt med groftkværnet sort peber og lidt salt. Inden vandet hældes fra pastaen, gemmes en ekstra kop af vandet. Sigt pastaen og kom den i panden med kålen. Vend det hele sammen og tilsæt evt mere pastavand, hvis saucen er for tyk. Server med masser af høvlet parmesan og et dryp god olivenolie.

No Comments

Post A Comment