Pappardelle med asparges og parmaskinke

Pappardelle med asparges og parmaskinke

Uhh, jeg har haft NOIAAA i dag. Mit site har været fuldstændig fucked op i dag og jeg aner ikke hvorfor, men nu har Peter heldigvis fikset det. Hvad gør andre mennesker, der ikke lige har deres helt egen nørd lige ved hånden derhjemme? Hvor er det heldigt, jeg har ham. Og smart nok skal jeg giftes med ham på lørdag!

Denne pastaret lavede jeg på utroligt kort tid i sidste uge. Pasta lavet med æg skal ikke koge ret længe og aspargesene er næsten rå. Det er super nem og hurtig aftensmad.Og så er det jo nu, man skal guffe danske asparges i sig. De er vanvittigt gode og meget bedre nu, hvor de er i sæson.

Pappardelle med asparges og parmaskinke

4 pers.

1 pakke parmaskinke
250 g pappardelle med æg
1 bdt grønne asparges
1 spsk smør
1 fed hvidløg
3 store spsk crème fraiche d’Isigny (eller dansk 38%)
salt og sort peber
parmesanost

Læg skinken ud på bagepapir på en bageplade. Rist det sprødt i ovnen i 7-10 min. ved 200 gr. Lad det køle lidt af og knus det i mindre stykker.
Kog vand til pasta og kom godt med salt i. Knæk bunden af aspargesene og skær dem i tynde skiver på skråt. Hak hvidløget fint. Kog pastaen al dente efter pakkens anvisning og gem 1 dl af kogevandet, før det sigtes fra.
Smelt smørret i en pande og steg asparges sammen med hvidløg i 1-2 min. Tilsæt pastavandet og creme fraiche og rør sammen. Kom pastaen i og vend sammen med parmaskinken. Krydr med peber og lidt salt (husk at skinken også er salt). Server med parmesan over.

No Comments

Post A Comment