Panerede rødspættefileter med gulerodsremoulade

Panerede rødspættefileter med gulerodsremoulade


Foto: Line Klein

Tilbage til hverdagen, kulde, grå dage og venten på at det bliver forår. Jeg er sådan set klar til at det bliver marts, så jeg kan komme i gang med at forspire og pille i haven. Januar og februar har jeg sådan set overhovedet ikke brug for. Vinteren er alt for lang og også for fesen. Hvis der så i det mindste kom noget sne! Hmpf!

Jeg har udlængsel og kigger på rejser og Peter synes jeg er top irriterende, for han synes allerede vi har rejser nok i april og maj (men det er der jo læææænge til),.

MEN jeg kan nu alligevel også godt lide, at julen er ovre og det er hverdag igen. Og heldigvis kan man jo altid se frem til måltider. Lige for tiden har jeg en craving for panerede rødspættefileter. Jeg lavede det en del gange til frokost i julen (med en snaps til) og kommer også til det nu i januar (nok også med en snaps…). Vi spiser det også nogle gang som aftensmad. Remouladen kan man variere – som her, hvor jeg har lavet en version med stege gulerødder og løg. Virkelig lækkert.

Jeg plejer at bede om rødspættefileter, der er dobbelflåede, dvs. uden det hvide bugskind, som nogle fiskehandlere lader sidde. Det kan have en fisket smag, hvis ikke fiskene er helt friske, så bed om at få overfileter eller få dem til at filettere bugen væk.

Sprøde rødspættefileter med gulerodsremoulade

4 pers.

Gulerodsremoulade
300 g gulerødder
1 lille løg
1 spsk solsikkeolie
½ tsk karry
½ tsk stødt koriander
salt og sort peber
2 store drueagurker
100 g creme fraiche
50 g mayonnaise

4 flåede rødspættefileter
100 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 æg
100 g rasp
20 g smør

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skær løget i fine tern. Varm olien i en pande og kom gulerødder og løg i. Svits det ved middel varme i 5-7 min. Tilsæt så karry og koriander og smag til med salt og peber. Lad det køle af og bland med finthakkede drueagurker, creme fraiche og mayonnaise. Smag igen om der mangler salt.

Tag 3 dybe tallerkener frem og kom hhv. mel blandet med salt, sammenpisket æg og rasp i dem. Vend hver filet i først mel, så æg og til sidst rasp. Smelt smørret i en pande og vendt til den bruser af. Kom fiskene i og steg dem ved middelhøj varme i 2 min. pr. side. Server med remouladen og fx rugbrød eller kogte kartofler med smør.

No Comments

Post A Comment