Pandekager med vietnamesisk-svinekød

Pandekager med vietnamesisk-svinekød

Jeg har ikke fået fnat af svinekød i løbet af julen. Jo, måske den klassiske flæskesteg, men svinekød er så alsidigt, så man kan bruge det i alle slags køkkener. Jeg får altid lyst til asiatisk mad efter julen – jeg trænger til noget krydret med pang i.

I går lavede jeg derfor disse vietnamesisk-agtige pandekage med fyld af friske grøntsager, krydderurter og godt krydret, ristet svinekød.

Det her en sjov måde at spise på, for man samler selv sin mad efterhånden som man spiser. Det er hyggeligt og meget velegnet til gæster – også mange gæster.

 

Pandekager med friske urter og vietnamesisk-svinekød

Til 3-4 personer

500 g svinekød i strimler
1 bananskalotteløg eller 2 almindelige skalotter
1 fed hvidløg
1 chili med kerner
3 citrongræs
6 limeblade
evt. 1 tommestykke ingefær (jeg havde ikke noget, men ellers ville jeg komme det i)
2 spsk fishsauce
1 tsk sukker
1 spsk neutral olie til stegning

Tilbehør
friske sprøde salatblade
bønnespirer
peberfrugt
forårsløg
frisk mynte og koriander
hoisin sauce
evt. peanuts og frisk chili
pandekager – jeg brugte peking and pandekager (købes på frost hos asiatiske købmænd), men du kan også bruge rispapir

1. Fjern top og bund af citrongræs og pil de yderste blade af. Hak det resterende groft og kom i en foodprocessor sammen med chili, skalotteløg, hvidløg, limeblade og evt. skrællet ingefær. Hak det fint.

2. Kom kød og krydderblanding i en skål og vend det sammen med fishsauce og sukker. Lad kødet marinere et par timer – gerne natten over.

3. Rens grøntsager og krydderurter og tør dem – jeg bruger min uundværlige salatslynge. Jeg forstår slet ikke, hvordan man kan leve uden sådan en. Del salaten i mindre blade og snit peberfrugt og forårsløg. Varm olien i en pande eller wok til den er meget varm og steg det marinerede kød til det begynder at brune og karamellisere.

4. Håndter pandekagerne efter pakkens anvisning. Peking-pandekagerne skal dampes og rispapir skal lægges kort i blød. Læg en pandekage i hånden, smør med hoisin sauce og fyld med grøntsager, kød, krydderurter og evt. peanuts og chili.

Tip: Skal du have fyldet til at række til lidt flere, så lav nogle vermicelli nudler af enten rismel eller mungbønnemek og brug som ekstra fyld.

6 Comments

  • Anders Damm
    Posted at 16:32h, 04 januar

    Ser vildt lækkert ud Mira!

    Godt nytår!

    • Mira Arkin
      Posted at 16:53h, 04 januar

      Lige over, Anders 🙂

  • Laura
    Posted at 15:00h, 04 januar

    Uuuh – det ser lækkert ud! Hvordan smager de der pandekager? Er det nogle helt tynde nogle ligesom rispapir eller hvordan?

    • Mira Arkin
      Posted at 16:53h, 04 januar

      De smager ikke rigtigt af noget. Tror bare de er lavet af hvedemel og vand – de er helt tynde og har en mere tør konsistens end rispapir.

  • Michael Scharstein
    Posted at 14:43h, 04 januar

    Det ser super lækkert ud og det må jeg hellere lige få prøvet…

    Hvad slags chili bruger du?

    / Michael

    • Mira Arkin
      Posted at 14:45h, 04 januar

      Helt almindelig rød chili. For ekstra hotness kan du prøve de små piri-piri chilier, man bruger meget i Sydøstasisen – de er psyko-stærke.