Pæretærte med bitter chokolade og mandel

Pæretærte med bitter chokolade og mandel

pæretærte

Foto: Line Thit Klein

For dem, der holder efterårsferie, eller for dem, som godt gider bage kage, selv om de ikke har fri, så får I her min opskrift på en intens og lækker tærte med pære, frangipane og mørk chokolade. Regnvejr er (også) kagevejr!

 

Pæretærte med bitter chokolade og mandel
6-8 stykker kage

Dej
175 g hvedemel
85 g koldt smør
1 spsk sukker
3-4 spsk kold vand

Pærer
4 pærer
3 dl vand
300 g sukker

Frangipane
75 g mandelmel (eller fint blendede mandler – du behøver ikke smutte dem)
75 g blødt smør
1 stort æg
4 spsk sukker
kornene fra ½ stang vanilje

Tillige: 75 g meget mørk chokolade, 80-85%

1. Kom mel, smør og sukker i en foodprocessor og kør det til smørret er findelt ud i melet. Saml dejen med vandet, ælt den kort sammen, form til en rund flad disk, pak den ind i plastikfolie og kom i køleskabet i 30 min.

2. Skræl pærerne, del dem i halve og fjern kernehus, blomst og stilk. Lav en sukkerlage af vand og sukker og kog pærerne der i i 5 min. Tag dem op og lad dem dryppe af.

3. Rør ingredienserne til frangipane sammen og hak chokoladen groft. Skær pærerne i skiver.

4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform på ca 23 cm i diameter med dejen (jeg bruger metalform med løs bund). Trim kanterne for overskydende dej. Kom chokoladen i bunden og fordel frangipanen i klatter oven på. Den flyder sammen når du bager tærten. Fordel pærerne øverst. Bag tærten ved 200 gr. i 30-40 min.

 

7 Comments

Post A Comment

  • Therese Kurland
    Posted at 19:55h, 08 december Svar

    Hej. Må jeg spørge, om den skal serveres lun? Om man kan lave den dagen før? Om det er godt med lidt creme fraiche eller vanilleis til? Pft 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 21:01h, 08 december Svar

      Den kan serveres både lun og kold og kan sagtens laves dagen før. Og lækker med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til 🙂

  • Julia
    Posted at 21:43h, 31 oktober Svar

    Hej Mira,
    jeg vil lave din opskrift i morgen, men hvilken størrelse skal tærteformen have?
    Hilsen, Julia

    • Mira Arkin
      Posted at 11:06h, 01 november Svar

      Hov, det skal man jo vide! Jeg bruger en metalform på ca 23 cm diameter.

      • Julia
        Posted at 19:59h, 03 november Svar

        Tak for info mht. hvor stor en tærteform det skulle være. Kagen var himmelsk, og gæsterne var begejstrede. Tusind tak for opskriften!!!

        • Mira Arkin
          Posted at 12:09h, 04 november Svar

          Nej, hvor godt at høre! Selv tak 🙂

  • Jonna
    Posted at 18:17h, 19 oktober Svar

    Uhmm, ser lækkert ud. Den vil jeg prøve at bage. Det er med at udnytte, at det er nu, der er de lækre smagfulde danske pærer.