Pæretærte med bitter chokolade og mandel
For dem, der holder efterårsferie, eller for dem, som godt gider bage kage, selv om de ikke har fri, så får I her min opskrift på en intens og lækker tærte med pære, frangipane og mørk chokolade. Regnvejr er (også) kagevejr!
Pæretærte med bitter chokolade og mandel
6-8 stykker kage
Dej
175 g hvedemel
85 g koldt smør
1 spsk sukker
3-4 spsk kold vand
Pærer
4 pærer
3 dl vand
300 g sukker
Frangipane
75 g mandelmel (eller fint blendede mandler – du behøver ikke smutte dem)
75 g blødt smør
1 stort æg
4 spsk sukker
kornene fra ½ stang vanilje
Tillige: 75 g meget mørk chokolade, 80-85%
1. Kom mel, smør og sukker i en foodprocessor og kør det til smørret er findelt ud i melet. Saml dejen med vandet, ælt den kort sammen, form til en rund flad disk, pak den ind i plastikfolie og kom i køleskabet i 30 min.
2. Skræl pærerne, del dem i halve og fjern kernehus, blomst og stilk. Lav en sukkerlage af vand og sukker og kog pærerne der i i 5 min. Tag dem op og lad dem dryppe af.
3. Rør ingredienserne til frangipane sammen og hak chokoladen groft. Skær pærerne i skiver.
4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform på ca 23 cm i diameter med dejen (jeg bruger metalform med løs bund). Trim kanterne for overskydende dej. Kom chokoladen i bunden og fordel frangipanen i klatter oven på. Den flyder sammen når du bager tærten. Fordel pærerne øverst. Bag tærten ved 200 gr. i 30-40 min.
Therese Kurland
Posted at 19:55h, 08 decemberHej. Må jeg spørge, om den skal serveres lun? Om man kan lave den dagen før? Om det er godt med lidt creme fraiche eller vanilleis til? Pft 🙂
Mira Arkin
Posted at 21:01h, 08 decemberDen kan serveres både lun og kold og kan sagtens laves dagen før. Og lækker med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til 🙂
Julia
Posted at 21:43h, 31 oktoberHej Mira,
jeg vil lave din opskrift i morgen, men hvilken størrelse skal tærteformen have?
Hilsen, Julia
Mira Arkin
Posted at 11:06h, 01 novemberHov, det skal man jo vide! Jeg bruger en metalform på ca 23 cm diameter.
Julia
Posted at 19:59h, 03 novemberTak for info mht. hvor stor en tærteform det skulle være. Kagen var himmelsk, og gæsterne var begejstrede. Tusind tak for opskriften!!!
Mira Arkin
Posted at 12:09h, 04 novemberNej, hvor godt at høre! Selv tak 🙂
Jonna
Posted at 18:17h, 19 oktoberUhmm, ser lækkert ud. Den vil jeg prøve at bage. Det er med at udnytte, at det er nu, der er de lækre smagfulde danske pærer.