
På marked i Cagnes sur Mer
I går var første gang, jeg besøgte markedshallen i Cagnes sur Mer. Cagnes ligger mellem vores by Tourrettes sur Loup og Nice. Smack i midten af Cagnes ligger den lille markedshal, hvor vi købte ind til i går og i dag.
Markedet er ret lille, men der er alligevel omkring 4 slagtere, et par fiskehandlere, en meget fin ostehandel og diverse andre steder – alt hvad man har brug for undtagen brød, som vi købte i en bager rundt om hjørnet.
Udenfor langs hallen er der flere grønthandlere med lækre friske sager. Her er det smukke gule runde courgetter.
Faste små lysegrønne courgetter med blomster på.
Ostedamen inde i hallen er affinerer selv sine oste (dvs. hun modner dem). Det er så cool kun at sælge oste, når de er perfekt modne. Vi købte Époisses og Petit Livarot. Min far stønnede lykkeligt, da han satte tænderne i den bløde, flydende Époisses efter frokost.
Vi cirkulerede lidt rundt inden vi købte ind. Hos én slagter købte vi peruginapølser, for hans så bedst ud. Hos en anden købte vi côte de boeuf, for hans så mest modnet ud med flot gult fedt. Den spiste vi i går aftes.
Hos en tredie købte vi en smuk côte de porc af frilandsgris. Den har ben på og jeg fik ham til at ridse sværen. Den skal vi grille i aften med rosmarin. Samme slagters jambon blanc (kogt skinke) var også fantastisk.
Hos grønthandleren udenfor købte vi smukke buketter af små artiskokker, som jeg vil braisere til grisen i aften.
Hos den meget appetitlige fiskestand købte vi venusmuslinger, som min mor lavede til linguine alle vongole, som vi spiste til forret i går. Jeg ELSKER linguine alle vongole!
Og efter al den shopping måtte vi lige styrke os med en kop kaffe. Jeg har først på denne tur herned opdaget, at det jeg hjemme kalder en macchiato hernede kaldes en café noisette. Ikke fordi der er hasselnøddesirup i, men fordi kaffen får hasselnøddefarve, når der kommer en smule skummet mælk i. Perfekt pause efter formiddagsmadshopping.
I dag er sidste feriedag og vi rejser hjem i morgen med alle vores børn. Det har været så dejligt at være hernede på denne årstid, hvor der ikke er alt for stegende hedt, men “bare” omkring 26-29 grader 🙂
No Comments