På eksotisk indkøb i Lygten Bazar – se hvad jeg købte

På eksotisk indkøb i Lygten Bazar – se hvad jeg købte

Det har været en kontrastrig formiddag for mig. Jeg startede med diverse ærinder i mit gamle hood på Frederiksberg, hvor jeg bl.a. var forbi dejlige Hart Bageri efter et vidunderligt City loaf og også lige købte en havregrynscookie til 25 kr (!!!). Den smagte til gengæld latterligt godt – chewy og med masser af rigtig god chokolade. Dem må jeg forsøge at kopiere ved lejlighed… Nå, men så skiftede scenen til Nørrebro, hvor jeg kørte ud til Lygten Bazaar for at købe ind til de næste par dages aftensmad og lidt af hvert.

Jeg brugte uforholdsmæssigt meget tid på at finde rundt i ensrettede og blinde veje på ydre Nørrebro – jeg synes hele tiden de laver om på hvor man må køre (shit, der lød jeg gammel). Men det lykkedes til sidst at indfinde mig ved bazaren, som var smækfuld af folk, der var ude og handle. De har et stort udvalg af særligt arabiske og tyrkiske, men også asiatiske ingredienser. Hos slagteren købte jeg billigt hakket lam/okse (20 kr. for 350 g) og hos fiskemanden gloede jeg på de enorme karper, som ikke er noget man ser i almindelige fiskehandlere og som jeg faktisk aldrig har smagt. Grøntsagerne er udenfor i store kasser og her gik jeg og glanede indtil jeg bestemte mig.

Her er det meste af hvad jeg endte med at købe (udover kød):

Jeg fik et kæmpe bundt persille, 400 g miniauberginer i flere farver, en kæmpe butternut squash (til 12 kr!), et glas labneh (de dejlige faste yoghurtkugler i olie), chili, spicy ristede kikærter, milde grøne sivri peberfrugter. To slags fladbrød, tahin, mild ajvar og ikke mindst pakken i midten med grøn za’atar. Jeg fik også købt et glas kikærter, som ikke kom med på fotoet. Og det hele kostede 220 kr.

Hjemme igen spiste jeg lidt fladbrød med labneh og za’atar drysset på. Der var også lige plads til en skive af det lækre Hart brød med en rest hummus og za’atar over. Mums!

Jeg ved ikke helt endnu, hvad jeg ender med at lave i aften og i morgen. Rister jeg det hakkede lam/okse og serverer med stegte auberginer, ajvar og persille. Måske bager jeg butternut squash og laver en dressing til af tahin og citronsaft og drysser med za’atar. Sivripebrene rister jeg nok bare i olivenolie og giver et ordenligt skud citronsaft. Jeg har også en rest lammekølle i fryseren, som jeg kunne krydre som shawarma og spise i de tynde fladbrød i morgen… Det bliver i hvert fald lækkert uanset hvad.

Lygten Bazar ligger overfor Nørrebro Bycenter, hvor jeg plejer at parkere.

2 Comments

Post A Comment

 • Mohammed Alsaadi
  Posted at 15:31h, 10 august Svar

  hej faldt lige over dette blogindlæg.

  skønt, at du har fået øje på det arabiske køkken og alle de lækre ingredienser.
  luktum kender jeg naturligvis rigtig godt, men jeg er ikke særlig glad for at besøge butikken.

  jeg kan anbefale, at du næste gang besøger nordvest basar.

  Mvh Mohammed

 • Christel Irmov
  Posted at 09:04h, 05 februar Svar

  Jeg arbejder lige ved siden af, så jeg er så heldig at gå forbi hver eneste dag! Det er et fantastisk sted, og der er altid tilbud på spændende sager. Elsker det:-)