På marked i Sanremo
Madindkøb i andre lande kan gøre mig helt vild! Og her taler jeg altså om alt lige fra amerikanske til norske supermarkeder, vejsalgsboder og markeder. Bare der er noget andet, end det jeg kan få derhjemme. Og det er der nærmest alle steder, for fødevareudvalget i Danmark er frygteligt indskrænket. FY, store supermarkedskæder!
Men det er nu de sydeuropæiske madmarkeder, jeg flipper mest ud over. Jeg kan næsten gå helt kold, når jeg står overfor så bugnende et udvalg. Men i vores lille familie er det nu en gang mig, der bestemmer hvad vi spiser. Det kan godt være, det lyder lidt striks, men Peter sagde faktisk til mig, da vi besøgte markedet i Sanremo forleden, at han havde uddelegeret beslutninger om, hvad han skulle spise til mig, for det kørte ligesom bedre for ham på den måde. Og her taler vi om hvad han spiser, når vi er sammen – det er ikke noget med at han ringer hjem i frokostpausen for at spørge, hvad han skal spise 🙂
Det er ikke fordi markedet i Sanremo er særlig æstetisk, når det kommer til omgivelser. Sanremo er en rimelig smadret by ved den italienske riviera, tæt på grænsen til Frankrig. Markedshallen ligner en sportshal fra østblokken, men hvad gør det, når det indvendigt er ved at eksplodere i kvalitetsvarer og et helt vanvittigt udvalg af alt muligt. Der er simpelthen så mange forskellige ting her, at jeg synes det er helt rimeligt, at jeg lige har brug for at gå en tur rundt og sondere terræn, før jeg kan beslutte, hvad jeg vil købe. Og jeg fik overhovedet ikke købt alle de ting, jeg havde lyst til at spise, men vi har ikke så mange dage tilbage hernede, så jeg var nødt til at tænke på, hvad vi egentlig kunne magte at spise.
Tomatudvalget er helt vidunderligt. Jeg kom hjem med nogle små udgaver af de her tomater samt nogle helt mørkerøde tomater, der var lidt større end cherrytomater, som kom fra Sicilien og er meget aromatiske og faste i kødet.
De smukke abrikoser med skind som dunede, bløde mormorkinder med lidt for meget rouge på var jeg nødt til at købe en bakke af. De smager så intenst. Jeg synes aldrig man kan få helt gode abrikoser i Danmark. Det samme gælder nektariner og ferskner.
Ved siden af abrikoserne solgte denne bod disse miniblommer, der var på størrelse med vindruer. Dem fik jeg desværre ikke smagt. Jeg har aldrig set den slags blommer før. Hvad mon de hedder? De er sikkert lækre at komme hele i kager og tærter – eller i en clafoutis.
Ved en af standene blev der solgt mange forskellige slags limoncello.
Det er soltørrede tomater som disse, der har fået mig til at bruge denne ellers lidt utrendy vare, som nok blev lidt misbrugt i starthalvfemserne. Men hvis man bruger de tørrede tomater i f.eks. saucer kan de tilføje retten enormt meget intens tomatsmag. Denne type soltørrede tomater er saltede, så jeg plejer at udvande dem nogle timer, inden jeg bruger dem, så retten ikke bliver for salt. På Sanremos marked sælges der mange forskellige slags, lavet af forskellige tomatsorter og fra forskellige dele af Italien.
Hos ostemanden købte jeg Stracchino (en blød smøreost) og fløde-blød Burrata in foglio – en mozzarellavariant, der er lavet med fløde, så den har et cremet indre, der er nærmest erotisk lækkert. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal beskrive det, men hvis du falder over Burrata, så køb det! Vi spiste den ene halvdel af Burrataen med en salat af de smukke tomater og en meget lækker balsamico. Den anden halvdel blev til nogle hapsere på crostini med courgette og citron.
Man kunne dufte karljohan svampene på lang afstand. De var enormt store og samme stand solgte også trøfler og kantareller, foruden vilde blåbær.
Jeg fortryder, at jeg ikke købte et par af de store karljohanner. Men jeg gik lidt kold og havde allerede købt en masse ting. Kiloprisen var den samme som på de sorte trøfler, vi købte i Alba.
Samme sted, som jeg købte smukke courgetteblomster, solgte de store bundter af frisk, vild oregano.
Da vi var færdige ved markedet købte jeg lidt haps til turen hjem til Tourrettes hos bageren. Bl.a. nogle meget lækre stykker pizza bianca med tynde strimler af løg og salt på en pizzabund. Intet andet. Det var meget lækkert i alt sin enkelthed.
Det tager en time at køre fra Tourrettes sur Loup til Sanremo, så hvis du er på ferie i området, kan jeg varmt anbefale et smut til Sanremo.
Markedshallerne i Sanremo
Piazza Eroi Sanremesi
Mandag-fredag: kl. 06 – 13.30
Lørdag: kl. 06 – 13.30 og 16- 19.30
Claus Dahl
Posted at 22:59h, 16 augustHej Mira – kom lige en smut forbi dit site, da vi søgte på Sanremo og madmarked, Vi glæder os til at besøge det ovenfor omtalte marked, og ja det ligner noget fra østblokken, men der har altid været lukket når vi tidligere har været forbi.
Hvad med lokal vin i området ……
mvh
Claus Dahl
Mira Arkin
Posted at 13:01h, 17 augustHej Claus,
Der er åbent de fleste dage om formiddagen – indtil kl. 13 eller sådan noget. Mht. vin så ligger der en super god vinbutik i nærheden: Enoteca Il Forletto på Via Francesco Corradi.
Jeg kender ikke ellers til vinproducenter i området. Tror ikke de laver super meget vin i Ligurien.
MVH Mira
Mette
Posted at 11:04h, 22 juliKære Mira,
Super fin og lige på kornet beskrivelse af det marked, som jeg også besøgte for et par somre siden og var meget begejstret for!
San Remo er ved at være blottet for tidligere tiders storhed og netop det stykke af den italienske riviera står i skærende kontrast til elitære Monaco, Nice og Cannes.
Men gode madoplevelser er der masser af og i netop denne region, hvor man kan få det bedste fra det italienske og franske køkken, er man virkelig i slaraffenland, når der skal købes ind.
Nyd det sidste af ferien.
Mira Arkin
Posted at 13:58h, 22 juliTak, Mette
Hvad mon du tog med dig fra markedet?
Vi ses i Kbh 🙂
KH Mira