Ovnstegt kylling med trøffel og boulangère kartofler

Ovnstegt kylling med trøffel og boulangère kartofler

_R5A9459
Foto: Line Thit Klein

Så er der weekend på vej, så fat din trøffel og høvl derudaf 😉 Denne saftige, lækre kylling med boulangère kartofler kan naturligvis også laves uden trøffel…

God weekend alle sammen!

Ovnstegt kylling med trøffel m. boulangère kartofler
4 pers.

700 g kartofler
1 porre
1 løg
3 dl hønsefond
1 kylling
50 g blødt smør
1 trøffel – ca 25 g
salt og sort peber

1. Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Skær porre og løg i tynde skiver og bland sammen med kartoflerne. Krydr med salt og peber of fordel det i et ovnfast fad. Hæld hønsefond over. Kom fadet i ovnen i 15 min ved 200 gr.

2. Før fingrene via halsen ind under skindet på kyllingen, så skindet løsnes fra kødet over brystet og lårene. Tag halvdelen af smørret og klem det ind under skindet. Skær skiver af trøflen og kom dem ind under skindet. Fastgør halsskindet til ryggen med en kødnål. Gnid kyllingen udenpå med resten af smørret og krydr på alle sider med salt og peber.

3. Tag kartoflerne ud af ovnen og læg kyllingen ovenpå med brystsiden opad. Steg det sammen i ovnen i 1 time. Efter 40 min kan du vippe kyllingen lidt, så den trøffelduftende saft fra bugen kommer ud over kartoflerne.

2 Comments

Post A Comment

  • Kasper
    Posted at 18:57h, 17 marts Svar

    Ser virkelig godt ud! Hvor køber du trøfler i Kbh. Mira?

    • Mira Arkin
      Posted at 15:35h, 05 april Svar

      Hej Kasper,
      Jeg plejer købe dem hos Kalu i Kødbyen. Du kan altid ringe til dem og bestille eller høre deres priser. Men husk cash, hvis du ikke er oprettet som kunde hos dem 🙂