Ovnstegt bars med citron, oliven og rosmarin
Denne smukke bars lavede jeg i Gastro sidste sommer. Vi spiste den under et oliventræ i haven som en del af en virkelig dejlig frokost.
Fisken er super nem at lave – det er faktisk fastfood. Spis den med en grøn salat og lækkert brød, eller med nye kogte kartofler eller en bønnesalat måske?
Ovnstegt bars
4 personer
1 bars, ca 800-1000 g
1 stor tomat
½ citron
1 håndfuld taggiasche oliven
3-4 kviste rosmarin
olivenolie
salt og sort peber
1. Skyl fisken og indvendigt og udvendigt og dup den tør med køkkenrulle. Skær 3-4 ridser i den på hver side og smør den ind i olivenolie. Krydr begge sider med salt og peber og læg fisken i et ovnfast fad.
2. Skær tomat og citron i små tern og vend det med et par skefulde olivenolie. Riv rosmarinen lidt i stykker og mas den sammen med tomat og citron i olivenolien. Fordel det over fisken og steg den i en 225 gr. varm ovn i 20-30 min. De sidste 10 minutter af stegetiden drysses oliven over fisken og steger med. Du kan også lave fisken på grill med låg.
Hasse Hansson
Posted at 11:44h, 29 juliHavbars var “ugens fisk” hos den lokale fiskehandler: 35 kr. pr. stk. i portionsstørrelse. De blev rigtig gode med din opskrift: Dejligt saftige, og blandingen af citron, tomater, rosmarin og oliven gav en dejlig smag. Med et glas kold rosé var der hurtig og dejlig aftensmad.
Tak for en god opskrift
Mira Arkin
Posted at 08:26h, 30 juliÅh hvor dejligt at høre – godt at det var et hit 😀
Finn Nestén
Posted at 19:41h, 02 martsSkøn og anderledes opskrift. Tak for god inspiration!
Mira Arkin
Posted at 22:38h, 02 martsSelv tak, Finn. Det glæder mig at høre 😀
Bea
Posted at 09:24h, 18 augustHvor er det altså en smuk ret! Kan man ligeså stille glide kødet ef benene, eller hvordan gør man det nemmest til servering?, tak.
Mira Arkin
Posted at 09:47h, 18 augustJa, det kan man nemlig. Det er nemt.