Ovnbagte pastinakker
Pastinakker og persillerøder ligner hinanden i smag og udseende. Måden du ser forskel på de to rodfrugter er at en pastinak har en runding i toppen – en “nakke” – oppe ved dusken. Persilleroden har ikke denne runding inden dusken.
Jeg elsker den sødme, som kommer frem i pastinakken, når den steges, ristes eller bages. Denne ret er en meget simpel tilberedning af rodfrugten – du kan sagtens bruge persillerod eller gulerod i stedet – og fungerer perfekt som tilbehør til kødretter. Honningen fremhæver pastinakkens naturlige sødme og giver en lækker karameliseret overflade.
Ovnbage pastinakker
750 g. pastinakker
1 spsk. oliven- eller rapsolie
1 spsk. akaciehonning
1 håndfuld bredbladet persille
Salt og peber
Vask og skræl pastinakkerne. Flæk dem i halve eller kvarte, afhængig af størrelse. Læg i en bradepande med bagepapir i og vend dem med olie og honning. Krydr med salt og peber og steg i ovnen i 20 minutter ved 220 gr.
Vend med grofthakket persille og servér.
No Comments