Ovnbagt fisk med kartofler og tomater
Det er for mange af os ekstra tiltalende med retter, hvor det hele laves i ét fad. Både fordi det sparer tilberednings-mas og ikke mindst fordi det sparer opvask! Ofte sparer det også tid, fordi en braissere-ret bare står og hygger sig i gryden, eller ovnretten steger i ovnen, imens man selv kan få lavet andre ting uden at stå og røre i en gryde eller vende frikadeller. Det kan nu også være ret afstressende at røre i en gryde, men nu skal det altså handle om mad i et fad.
Forleden lavede jeg denne meget simple ret. Jeg havde masser af kartofler, havde fået en kasse med de sødeste blomme-cherrytomater og så gik jeg til min fiskehandler og købte et stykke fisk. Det blev denne brosmefilet – en hvid torskefisk med fast kød i store, hvide flager.
Tricket til denne ret er, at hele retten er samlet i det ene fad. Det eneste, det kræver, for at det hele ligesom spiller, er at man lige lader kartoflerne stege lidt tid inden man kommer fisk og de øvrige sager ved – ellers får fisken for lang tid. Retten kan varieres i det uendelige – både med type af fisk (eller hvad med kylling, gris eller lam?) og også med grøntsager – man kan bruge andre rodfrugter, man kan komme fennikel i, man kan alt muligt!
Men her får I altså min version fra denne aften. Det var rigtig lækkert.
Mad i et fad: brosme med kartofler, rosmarin og tomat
4 pers.
750 g kartofler
2 spsk olivenolie
1-2 kviste frisk rosmarin
250 cherrytomater
1 løg
500 g filet af fisk, f.eks. brosme, torsk, sej eller lange
½ øko-citron
salt og sort peber
evt. basilikum
1. Skær kartofler i både og kom dem i et ovnfast fad. Vend dem i olie og riv bladene af rosmarin og vend dem sammen med. Giv det hele et drys salt og peber og fordel kartoflerne i fadet. Steg dem i en 200 gr. varm ovn i 25 min.
2. Gør imens fisken klar. Gå den efter for ben og giv den en omgang salt og peber. Skær tomaterne i halve og snit løget i tynde både. Skær citronen i tynde skiver. Tag kartoflerne ud af ovnen efter de 25 min. men lad ovnen være tændt. Flyt kartoflerne lidt til side, så fisken kan ligge i midten. Kom citronskiverne over fisken og strø tomater og løg udover kartoflerne.
3. Kom det hele tilbage i ovnen og steg videre i 20-25 min. Pynt evt. med lidt basilikum og giv gerne retten et ekstra dryp god ekstra jomfru olivenolie.
Jan Wammen
Posted at 09:59h, 25 augustMeget lækker ret især med brosme, men torsk er et fint alternativ 😀🐋
Heidi christensen
Posted at 17:37h, 05 martsDet er bare blevet vores ynglingsret .når vi får fisk så er det den jeg laver.😀
Heidi christensen
Posted at 17:56h, 02 februarSuper ret.den smager fantastisk.
Den er også god med laks
Mira Arkin
Posted at 14:05h, 04 februarTusind tak Heidi 🙂 Dejligt at høre.
Lis Klein
Posted at 16:16h, 01 septemberDet vil jeg prøve i aften – det lyder rigtig lækkert – men jeg vil prøve med torskestykker
Birthe
Posted at 17:29h, 27 majHej