Overdådigt kagebord på Nimb
Jeg var til et helt VILDT kagebord på smukke, luksuriøse Nimb Bar i lørdags. Det var et fantastisk arrangement, som jeg havde inviteret min veninde til som hendes fødselsdagsgave. Kagebord på Nimb Bar foregik med en stor kagebuffet i midten af den store sal, som udgør Nimb Bar ved Tivoli.
Trille og jeg fik de allerbedste pladser lige foran den enormt store pejs for enden af lokalet. I den anden ende af lokalet sad en jazzpianist og spillede standards sammen med en bassist og så var der det fine bord med alle kagerne, som man kunne kaste sig over.
Nimb har sin helt egen huskonditor, Mark Nicolaj Hermann, som er medlem af kokkelandsholdet og har en baggrund fra bl.a. Geranium. Han havde fået frie hænder til at udfolde sin kreativitet, og det var virkelig et aldeles overdådigt udvalg af kager, han havde præsteret. Jeg tog billeder af det hele – undtagen én kage, jeg glemte. Og nu når I så kigger på alle kagerne nedenfor, så tænker I måske, pyha, det var godt nok mange kager. Mira smagte helt sikkert ikke alle sammen. Men det gjorde jeg! Lige undtagen de fyldte chokolader, som jeg egentlig glemte. Og jeg havde faktisk ikke en gang kvalme bagefter! Er det ikke horribelt? Kagemonsteret Mira Arkin. Er jeg flov? Ja, faktisk lidt. Men ikke mere end at jeg fortæller det ærligt til jer 🙂 Og så var kagerne altså små og fine.
Men som Trille sagde, så var det jo fordi der var dejlige boller med smør, som man lige kunne rense ganen med undervejs, så man kunne klare en kage mere og en kage mere.
Kagebordet kostede kr. 325 pr. person inkl. the, kaffe og vand og var alle pengene værd.
Her kan I så se alle kagerne:
Brownie med salt karamel og brændt mandel. Lidt til den tørre side.
Fantastisk bryllupskage med bl.a. citron, hvid chokolade og lakrids.
En citron-pistaciekage med bærmousse.
Solbærkager med skovsyre.
Æble og så kan jeg altså ikke huske hvad moussen var.
Det her var vist en hasselnøddemousse med æblekompot.
Kokosmousse med passionsfrugt og chokolade. Jeg skulle have taget et billede af den overskåret, så I kunne se det fine orange fyld.
Passionfrugt og hasselnød eller mælkechokolade.
Meget lækker banankage med chokoladeganache.
Mundrenserboller med og uden chokolade. Der var også hjemmelavet syltetøj til – bl.a. en lækker sag med abrikos, passionsfrugt og hvid chokolade. Og der var også hjemmelavet nutella. Og smør.
De fyldte chokolader, jeg ikke fik smagt.
Der var tre slags macarons. Her er det blodappelsin. Der var også pistacie og saltkaramel (mums!). De var helt perfekte – sprøde udenpå og chewy indvendigt.
Gulerodskage med lækker krydring og karamel på toppen.
Tysk marcipankage med chokolade og valnødder. Den syntes jeg også var lidt tør. Det er klart de avancerede konditorkreationer, der er Marks stærke side.
Og så var der min yndlingskage denne dag. En stor træstammeagtig sag med bisquitbund, brændte mandler, chokolademousse (eller var det nougat?), karamelcreme og skinnende blank chokoladeovertræk. Så flot og så lækker. Den og den anden træstammekage med pistacie havde Mark vist også haft med til konditor VM. De var også utroligt fine og perfekte. Og helt umulige for os andre at lave.
Alt i alt var kagebordet en fantastisk dejlig oplevelse. Man sidder bare så dejligt i Nimb Bar i de store lænestole. Der er Kongeligt Porcelæn på bordene og store brede planker på gulvet, servicen er opmærksom og det er et af de få steder i København, hvor man kan få ægte luksusstemning. Mark er en virkelig dygtig konditor (og en sød fyr), og som I kan se, er hans kager meget smukke at se på. Det hele var så appetitligt anrettet med hver lille kage på sin egen lille guldbakke, så de andre kager ikke blev snasket til når folk kom og tog for sig. Og så var det eksklusivt, fordi der er meget begrænsede pladser, så man sidder med god afstand fra de andre gæster og kan tale helt privat med masser af plads i de lækre lænestole og sofaer. Hvis jeg skal komme med kritik, så er det eneste at mange af kagerne kørte efter samme formel med en mousse med noget fyld. Der havde det været mere spændende med lidt mere variation i konsistens og opbygning. Og så synes jeg som sagt, at nogle af de tørre kager var – ja – lidt tørre.
Men misforså mig ikke. Kagebordet på Nimb Bar var helt aldeles vidunderligt, jeg kommer meget gerne igen og jeg håber, det bliver et fast indslag på Nimb.
Nimb Bar
Bernstorffsgade 5
1577 København V
Frederik
Posted at 15:22h, 16 martsHvordan har han fået porøsiteten i hasselnøddemoussen til at være så ensartet? Magi?!
Ulrika - den glade kagekone
Posted at 23:28h, 13 martsWow! Hvor går man dog glip af meget, når man bor i provinsen! 😉 det ser fantastisk ud!
Mvh Ulrika
Piskeriset
Posted at 20:24h, 13 martsDet er det vildeste kagebord, jeg har set! Utrolig smukke og indbydende kager 🙂