Ostebrød med brombær og skinke

Ostebrød med brombær og skinke

Foto: Chris Tonnesen

Naboens crazy brombærbusk stikker lidt ind i vores have. Det er jo en nasty plante, som breder sig meget aggressivt og stikker og er umedgørlig. Men bærrene smager fantastisk – meget bedre end købte – så vi lader den kigge ind over rækværket og skærer den tilbage, når den bevæger sig for langt ind til os.

Men den må altså gerne komme lidt ind i haven, for vi elsker at have bærrene hvert år.

Brombær er selvfølgelig lækre i kager og desserter, men de er også gode i salte retter. Her har jeg fx kommet dem på en slags hvid pizza. Den er lækker som hapser (så er der også til mere end 4 pers.) eller som en frokost eller hovedret med en salat til.

Ostebrød med brombær og speck

Til 4 pers.

Dej
2 dl lunkent vand
20 g gær
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
200 g fuldkornsdurummel
ca. 100 g tipo 00 hvedemel

Topping
150 g hvidskimmelost, fx Troldhede Ask eller brie (du kan også tilføje lidt blåskimmelost, hvis du kan lide det – det passer godt til brombærrene og skinken. Men supplér i så fald med en ost uden blåskimmel)
150 g brombær
Sort peber
80 g lufttørret skinke, fx speck fra Tirol
lidt lavendelblomster eller rosmarin

  1. Rør gær sammen med vand, salt og olie. Tilsæt fuldkornsmel og ælt derefter tipo 00 mel i, til du har en smidig og fugtig dej. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve i 1½ time til dobbelt størrelse.
  2. Rul dejen ud til 1-2 aflange tynde brød. Fold kanten lidt sammen, så du får en barriere, som osten ikke kan smelte ud over. Skær osten i tern og fordel på dejen. Kom brombær over og bag brødene i 10-15 min. ved 225 gr. Server med et drys af sort peber, tynde skiver skinke og et drys lavendel eller rosmarin.
No Comments

Post A Comment