Oste-hvidløgsbrød på grillen

Oste-hvidløgsbrød på grillen

Jeg blev drillet lidt på Facebook, da jeg lagde et hjemmelavet hvidløgsbrød op for et stykke tid siden. Men hallo! Hvidløgsbrød smager sygt godt – bare ikke de færdigkøbte. Så jeg laver dem selv, og så må I drille mig. Jeg er jo også bare en gammel kone på 41 år, som bor i provinsen, så jeg er lige typen til hvidløgsflute. Nu har jeg jazzet det lidt op med flere skæringer og lidt ost. Det blev mega lækkert, snasket og mumset. Vi spiste det til grillmad på terrassen og alle elskede det.

Mit brød var et par dage gammelt, så det var lidt noget hejs at få proppet fyldet ned i revnerne – det er nemmere med et friskt og mere elastisk brød. Men det var også dejligt at få brugt det gamle brød til noget spændende. Du kan selvfølgelig sagtens lave brødet i ovnen, hvis din grill ikke lige er tændt.

Oste-hvidløgsbrød på grillen

1 italiensk-stil hvedebrød, fx ciabatta. Her har jeg brugt Il Fornaios Fransescone brød.
25 g blødt smør
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld persille
salt og sort peber
50 g revet cheddar

Skær tykke skiver på skråt halvvejs ned gennem brødet. Først den ene vej, så den anden. Rør smør sammen med knust hvidløg, hakket persille, salt, peber og cheddar. Prop massen ned i revnerne på begge leder på brødet. Læg forsigtigt brødet ind i midten af grillen (indirekte varme) og grill det 10-12 min, til osten er smeltet og skorpen er sprød. I ovn er det samme tid ved 220 gr. Spis det mens det er varmt og osten er blød og SEXY.

Du kan prøve at variere fyldet lidt. Prøv fx. en mexi-udgave med koriander i stedet for persille og lidt finthakket syltet jalapenos. Eller smuldret feta i stedet for cheddar og rosmarin i stedet for persille.

2 Comments

Post A Comment