Ørred rillettes
Ørredrillettes er noget jeg laver rigtig ofte. Det er genialt til hapsere – på kiks eller toast eller i sandwiches på en picnic eller på rugbrød til frokost.
Det er super nemt og hurtigt og smager fantastisk – bare man ikke er uheldig at få en ørred med hjem, der smager af mudder, som den desværre nogle gange kan gøre. Jeg kan godt lide at bruge varmrøget ørred fremfor varmrøget laks til denne ret, fordi jeg synes man får en lettere smag med ørreden. Men laks kan altså også sagtens bruges.
250 g. varmrøget ørredfilet
2 spsk. crème fraiche
1 spsk. god mayonnaise (jeg bruger Hellmann’s)
1 spsk. finthakkede asier
2 spsk. finthakket dild
Et par kværn af hvid peber
Cornichoner og dild til pynt
Ørredkødet findeles med en gaffel i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør rilletten sammen. Smør på det brød eller kiks, du vil servere rilletten på og pynt med dild og cornichoner i tynde skiver. Du behøver ikke bruge salt, da fisken er salt i forvejen. Her på billedet har jeg brugt nogle rigtig fine svenske øko-knækbrødsstænger, som fås i Irma.
De her hapsere smager fantastisk til et glas Riesling som aperitif, men Champagne er selvfølgelig også (som altid) en dejlig kompagnon!
Anne
Posted at 19:13h, 13 septemberLige præcis den slags hapser er jeg særdeles vild med 🙂