Oksebryst – smørrebrød og suppe

Oksebryst – smørrebrød og suppe

Denne mad lavede jeg i forlængelse af en portion oksekødssuppe, som jeg havde kogt på oksebryst, hvilket er et utroligt velsmagende stykke kød, som jeg er stor fan af.
Skær oksebryst i skiver. Læg på rubrød eller groft brød smurt med créme fraiche. Smør med mere créme fraiche. Drys med salt og peber. Pynt med fintsnittet æble, karse og masser af friskrevet peberrod. Mums!! 

Kogt oksebryst og suppe
600 g. oksebryst
1 stort løg
½ porre
1 gulerod
1 spsk. olie til stegning
10 sorte peberkorn
1½ l. vand
Evt. æggehvide

Skær løget i kvarte (behold skallen på). Rens porre og gulerod og skær i grove stykker. Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt løg, porre, gulerod og peberkorn. Tilsæt vand.
Lad suppen simpre i 2 timer til kødet er mørt. Tag kødet op og si suppen. Du kan spise suppen som den er, eller den kan klares med æggehvide: Efter du har siet suppen og kølet den ned hældes en æggehvide i. Varm langsomt suppen op, uden at røre rundt. Æggehviden samler urenheder i suppen og når hviden er stivnet kan du tage den og de urenheder, der hænger ved, op af gryden med en hulske. Smag til sidst suppen til med salt. Spis evt. kødet til eller brug det til smørrebrød, f.eks. som beskrevet ovenfor.
Du kan også bruge den siede suppe som base for en anden suppe, f.eks. rødbedesuppe.

No Comments

Post A Comment