Nytårsmenu: Cremet fiskechowder med jomfruhummer
Denne fiskesuppe vil være en smuk forret til nytårsaften. Den røgede hellefisk giver suppen den lækreste fyldighed (sammen med fløde, naturligvis) og så er den lige jazzet op med en smuk grøn dildolie og saftige jomfruhummerhaler. Vildt nemt og så ser det fabulous ud.
Cremet chowder med jomfruhummer og spinat
Forret til 6-8 pers. eller hovedret til 4.
Dildolie
1 stort bundt dild
1 dl vindruekerneolie
Blend dild og olie i 5 min. Lad det trække i 30 min og sigt gennem et klæde.
Chowder
400 g kartofler, gerne en fast sort
1 medium løg
1 spsk smør
7 dl fiskefond
100 g røget hellefisk
300 g fast hvid fisk, fx helleflynder eller torsk
150 g frisk spinat
2 dl piskefløde
salt og hvid peber
8 jomfruhummerhaler
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skær løg i små tern. Smelt smørret i en gryde og steg løget ved svag varme, til de bliver blanke. Kom kartofler i og hæld fiskefond over. Skær hellefisk eller torsk i små tern og den ferske fisk i mundrette bidder.
2. Når suppen har simret i 15 min og kartoflerne er bløde, tilsættes hellefisk og fersk fisk sammen med frisk, skyllet spinat og fløde. Smag til med salt og masser af hvid peber. Flæk jomfruhummerhalerne. Fjern det brune tarmstykke og kom halerne i suppen. Lad dem simre med i 1 minut og server så suppen med dryp af dildolie.
No Comments