Nyhavn 14 Spiseri & Enotek – revisited

Nyhavn 14 Spiseri & Enotek – revisited

nyhavn 14

Jeg var for nylig på genbesøg hos det afslappede italienske spisested Nyhavn 14 – Spiseri & Enotek, som ligger på den stille side af Nyhavn. Det er de gode folk bag steder som Magstræde 16 og Skotterup Spiseri & Enotek der står bag – måske har du set kendiskokken Gorm Wisweh i Go’ Morgen Danmark eller i et program på TV3? Det var ham, der lagde ud med sine signaturpizzaer med nordiske toner og ultra sprød, tynd bund. Du kan dog få andre ting end moderne pizzaer på Nyhavn 14 – og det var det, jeg var inviteret til at prøve denne aften. Lidt af de andre retter fra kortet. 

Stedet er hyggeligt indrettet og det er lækkert, at man kan spise noget andet end dårligt smørrebrød i Nyhavn.

nyhavn 14

Vi lagde ud med nogle appetizers. Hjemmebagt knækbrød med en rørt rygeost med en balsamico-løg sirup, ristede nødder og nogle flotte store oliven. Der til fik min veninde et glas lyserøde bobler, som jeg pga. min uinteresse for vin for tiden desværre ikke fik noteret mig navnet på. Sådan gik det desværre også med vinen til de næste retter.

nyhavn 14

Så kom forretten, som jeg var lidt spændt på. En fondant af gedeost med basilikumsorbet til.

Fondanten var virkelig vellykket. Jeg havde frygtet, at der ville være stykker af skorpen med mug på inden i fondanten, men den havde de skrællet af. Jeg ved faktisk ikke, hvordan den er lavet, men den var lige som en chokoladefondant, bare med ged og med lækker cremet gedeostemasse, som oozede ud, når man skar fondanten op. Rigtig lækkert. Jeg ved til gengæld ikke helt med basilikumsorbeten til. Den var sød og smagte dejligt af basilikum, men sødmen synes jeg var forkert sammen med osten – i og med det var en forret. Jeg kan godt følge tanken at gedeost og basilikum er godt sammen, men fordi sorbeten var helt sød, blev det lidt underligt. Også fordi fondanten var varm og sorbeten var helt kold.

Bunden af tallerkenen var pyntet med tynde skiver af rødbede, som for mig smagte rå. De gjorde ikke så meget for retten ud over at give farve, og tallerkenen virkede en smule klodset i sit udtryk. Men: god fondant – tilbehøret kunne man godt arbejde lidt på.

Til gengæld var jeg helt vildt glad for min hovedret. Et flot, stort stykke torsk, der var tilberedt sous-vide – altså vacuumpakket og nedsænket i vand ved lav temperatur i lang tid. Det giver fisken en særligt lækker konsistens og de tykke flager faldt smukt fra hinanden i den perfekt tilberedte fisk. Den kom på et leje af syndige, groftmosede nye kartofler med skal. Derudover var der et stykke sprødt brød og en porre med drys af moderne, brændt porre. Og så kom en kande med masser af brunet smør (min bedste ven) med kapers og soltørrede tomater i, som man hælde over sin ret. Det virkede fortryllende og jeg hældte en obskøn mængde af smørret over min ret. Super lækkert og med både nordiske og italienske toner i form af hhv. kartofler+porre og kapers+tomater.

Hvor min veninde til dessert fik et glas sød vin – en moscato fra Feudi del Pisciotto – fik jeg en god italiensk appelsinvand fra San Pellegrino. Gå hjem, Squash, siger jeg bare. Denne her var meget i stil med franske Orangina, som jeg volddrikker, når jeg er i Frankrig.

Desserten var faktisk en pizza – en dessert-pizza, som er noget nyt, de eksperimenterer med på Nyhavn 14. Her kom den med æbler og en lakridssirup fra Bülow lakrids. Ovenpå en kugle lakridsis. Det blev lige lovlig lakridset for mig, men jeg er heller ikke stor fan af lakrids. Hvis man er det, er denne dessert nok et hit. Der var lidt tarte tatin over det med æblerne og karamelsmagen fra lakridssiruppen.  Pizzabunden var ultra sprød og tilsyneladende af samme dej, som de salte pizzaer. Normalt serveres retten med vaniljeis, hvilket jeg tror fungerer bedre – bare for at få lidt kontrast.

Så kom vi til måltidets afslutning, hvor vi valgte lækker grøn te med mynte i stedet for kaffe. Det var en rigtig god te med frisk myntesmag og dertil kom to hjemmelavede flødeboller. Til venstre en med mørk chokolade og kokos og til højre blåbær med hvid chokolade. Kønne var de ikke – de så måske lige lovlig hjemmelavede ud i forhold til restaurant-standard. Men de smagte dejligt, selv om vi var nødt til at molestrere dem for at dele dem imellem os, så vi begge kunne smage. Det er en rigtig fin detalje, også at huske noget godt til kaffen eller teen, men måske skal man lige arbejde lidt på udtrykket, så de ser bare lidt mere professionelle ud.

Bottom line

Nu var jeg inviteret, så middagen var gratis for mig denne aften. Et kig på menukortet viser, at vi ligger på kr. 289 for en tre-retters menu, som den vi fik, hvor man så skal lægge appetizer, drikkevarer og te med flødeboller til prisen. Altså er vi i det lavere mellemniveau. Til den pris, var niveauet ganske fint på Nyhavn 14. Betjeningen var hele aftenen meget opmærksom og venlig, og de spørgsmål, jeg havde, sørgede tjeneren for at besvare i bund, endda med ekstra tjek i køkkenet, hvis han ikke var helt sikker. Vi følte os godt passet på, stemningen er hyggeligt, indretningen cool og ung, men stadig rar at være i og jeg var særdeles glad for min hovedret. Sådan et flot stort stykke torsk er en dyr råvare og den var behandlet med respekt og til perfektion. Selv om jeg ikke var helt tosset med min forrret, så kan helt sikkert andet end at servere pizzaer her, så du kan roligt bevæge dig godt rundt i kortet. Og du kan også roligt teste de forskellige pizzaer.

Læs også om mit første besøg på Nyhavn 14.

Nyhavn 14 – Spiseri & Entoek
Nyhavn 14
1051 København K
Tlf. 33 12 62 92
Online booking
www.nyhavn14.dk

 

 

No Comments

Post A Comment