Ny afternoon tea på vidunderlige Nimb Bar

Ny afternoon tea på vidunderlige Nimb Bar

_1040912s

Endnu en gang har jeg været til eftermiddagste på overdådige Nimb Bar ved Tivoli. Nimb har nemlig fået ny konditor, Bang Patisserie, som dygtige Torben Bang (tidl. Kokkedal Slot) står bag. Han har givet eftermiddagsteen på Nimb sit eget præg med inspiration fra både vore egne danske kagetradtioner og fra finere fransk patisseriestil.
Altsammen i vidunderlig blanding, der giver Nimb Bars eftermiddagste sin helt egen stil.

Der er afternoon tea på Nimb Bar alle ugens dage kl. 12-16. Den store afternoon tea koster 295 kr.

_1040916s

Først valgte vi te. Jeg fik (lige som sidst) dejlig mild 1. flush darjeeling fra tehuset TWG.

Der var agurkesandwich med en mild gedeostecreme på ristet briochebrød. De fine små croissanter var fyldt med en varmrøget laksesalat. I øvrigt var det nogle virkelig gode croissanter – de er utroligt svære at lave og det er et af (mange) beviser på, hvor dygtig Torben Bang er til sit kram.

De mørke madder var skiver af let krydret frugtnøddebrød med en helt mild blåskimmelostecreme i. Blåskimmel og de julede krydderier i nøddebrødet var perfekte partnere. Vi fik i øvrigt også lige et (tre) glas Deutz champagne (som tilkøbes menuen).

_1040920s

Herefter var det ægte mormorkaffebord (altså uden kaffe) med fnuglette teboller med rørt smør og hjemmelavet solbærsyltetøj. Og så en sygt god kringle med marcipan, chokolade og solbær. Jeg har før skabt mig over hvor god Torbens kringler er og det gjorde jeg igen her. PUF så var den væk. Helt VILDT god kringle! Hvorfor spiser jeg ikke mere kringle?!

_1040931s

Her er han, den gode Torben. Lykkelig ved sit imponerende, rullende petit four bord, som jeg vender tilbage til.

_1040933s

En lille mellemservering: en opfriskende minivaffel med citronis og blåbærskum. Så utroligt fint og med små tørrede kornblomster på. Selv om jeg allerede havde spist meget, gjorde den friske fine vaffel at jeg liiige kunne proppe mig med en hel masse mere kage.

_1040936s

Dette stykke moussekage med æblegele og mælkechokolade var så lækkert og saftigt. Moussen var lavet af rooibuste og det var en perfekt efterårskage, som stadig formåede at være let i udtrykket.

_1040937s

Man kan nok ikke lige frem kalde Sarah Bernhardkager lette, men cremen inden i var lavet med endnu en te og det gjorde den frugtig og sjov at spise. Jeg elsker klassisk Sarah Bernhard, men det er også sjovt med en ny variant.

_1040942s

Teen sluttede af med at Torben kom rullende med sit imponerende bord fuld af petit fours. Der var skakmønstrede småkager, ingefærsmåkager og chocolate chip cookies. Der var to slags macarons, madeleines og en masse fyldte chokolader og trøfler. Alt – som i A.L.T. på denne eftermiddagste var hjemmelavet. Det var simpelthen så vildt imponerende. Tænk alt det arbejde! Hver dag! Jeg synes faktisk det er uhørt billigt med kun 295 kr. for sådan en omgang. Jeg har sagt det før og her kommer den igen: Hvor er det skønt, at Nimb sigter højt (og rammer), så vi også i København kan have et luksushotel, hvor man kan få en virkelig tjekket eftermiddagste.

I øvrigt spottede jeg bartender Terkel Kleist, som tidligere har været på Salon 39, bag baren. Mon han er barchef på Nimb Bar? I så fald er det i hvert fald endnu en god grund til at tage forbi et af byens absolut smukkeste rum.

1Comment

Post A Comment

  • Corporate Mor
    Posted at 11:12h, 04 november Svar

    Så lækkert!
    Jeg har prøvet hedengangne kaffe/kage bord på D’angleterre for mange år siden, men har stadig Nimb til gode. Hvor ser det vildt lækkert ud 🙂