Nudler med peanutbutter-sesamdressing
I går lavede jeg en stor dynge af de her lækre, cremede sesamnudler. Jeg bruge peanutbutter i dressingen, så den blev
ekstra cremet og satte sig godt fast på nudlerne. Jeg brugte tørrede udonnudler, men du kan også bruge ægnudler eller spaghetti eller linguini. Bare det er en ikke alt for tynd, hvedebaseret nudel eller pastatype.
Vi spiste nudlerne som tilbehør til grillede vietnamesiske kyllingespyd (som I også får opskriften på). Resten af nudlerne skal jeg spise i dag til frokost sammen med lidt snittet kål. Jeg glæder mig allerede…
Nudler med peanutbutter-sesamdressing
Til 4 personer som tilbehør
Dressing
1 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
3 spsk soja
1½ spsk sesamolie
2 tsk kbrun farin
2 store spsk peanutbutter
2 spsk riseddike (kan erstattes med hvidvinseddike)
2-3 spsk koldt vand
400 g udonnudler eller andre nudler
½ bundt forårsløg
2 spsk ristede sesamfrø
1 spsk chiliflager
- Kom ingredienserne til dressingen (undtagen vand) i en blender og kør sammen til en cremet dressing. Hvis du kke har en blender, skal du bare knuse hvidløget og hakke ingefæren ekstra fint og så røre ingredienserne sammen. Brug lidt vand til at fortynde dressingen – den skal være tyk og cremet.
- Kog nudlerne efter pakkens anvisning, så de stadig har lidt bid. Skyl dem med koldt vand og vend med dressingen. Drys med fintsnittet forårsløg, sesamfrø og chiliflager.
Anne Malberg
Posted at 20:17h, 04 juliMums. Fantastisk opskrift.
Mira Arkin
Posted at 09:54h, 05 juliTak Anne – jeg er også blevet afhængig 🙂