Nougatstykker med brændte mandler og digestives
Her er en nem opskrift på konfekt med nougat og marcipan, hvor jeg blander nougatmassen med hakkede digestives og brændte mandler.
Så er der masser af crunch og de let salte digestives gør virkelig noget godt i den søde nougat. Jeg kan også godt lidt at give toppen et lille bitte drys salt for at skære igennem den søde nougat og marcipan.
Og så er det bare så nemt at lave konfektstykker på denne måde, hvor man ligesom bare laver det hele i én form og bagefter kan skære stykkerne ud efterhånden som man skal bruge dem.
Nu har vi i hvert fald noget lækker konfekt klar til juledagene. Mon ikke jeg også lige får bagt en småkage eller to i dag eller i morgen…
NOugatstykker med brændte mandler og digestives
Ca. 36 stk.
200 g marcipan
150 g nougat
150 g mælkechokolade
2 digestive kiks
50 g brændte mandler
ca. ½ tsk flagesalt
- Beklæd en firkantet form med plastfolie. Jeg brugte en gammel isbakke på 14×22 cm. Siderne indvendigt skal være lige eller glatte, så du kan nougatstykket op, når det har sat sig. Jeg har prøvet at stå med sådan et stort stykke konfekt som jeg ikke kunne få op, fordi der var en eller anden kant, jeg ikke havde tænkt på). Rul eller pres marcipanen ud til et stykke, der passer med din form. I min form blev marcipanen ca. ½ cm. tyk. Sørg for at den er nogenlunde jævn i overfladen, så du får et pænt snit, når du skærer stykkerne ud.
- Skær nougaten i grove tern og hak chokoladen. Kom begge dele i en skål over et vandbad og smelt det sammen ved svag varme. Hak imens digestives så stykkerne er ca. 3-4 mm. store. De allermindste krummer behøver du ikke bruge. Hak de brændte mandler og gem halvdelen til toppen.
- Kom digestives og resten af mandlerne i nougatmassen og vend det sammen. Kom massen oven på marcipanbunden og jævn det ud med en spatel. Drys med de resterende brændte mandler og drys med lidt flagesalt.
- Lad konfekten stå i kølesabet i mindst 2 timer, til det har sat sig. Brug en varm, skarp kniv til at skære det ud i små konfektstykker. Opbevares på køl.
No Comments