Nose2Tail udkommer med en kærlig kødkogebog
Foto: Stine Christiansen, Skovdal & Skovdal
De dejlige drenge fra den bæredygtige Vesterbro restaurant, Nose2Tail i Kødbyen, har netop sat en kogebog i verden. Jeg har endnu ikke fået selve kogebogen til anmeldelse, men her er lidt smagsprøver fra den nye bog – en forårsklassiker med lam og rejer og så en læksi, mandig sag: pulled pork.
Bogen er en kødkogebog og inddelt efter udskæringer. Der vil også være en del opskrifter til indvolde. Hvad med f.eks. lammetestikler a la Demidoff?
Lam i dild og rejer
500 g lammekroner
1 bundt dild
100 g rejer
Salt
Sukker
Fedtsiden ridses. Læg kronerne på en kold pande med fedtsiden nedad.
Skru blusset op og steg til fedtsiden er sprød og brun, vend og steg yderligere 10 minutter.
Smag rejerne til med salt og sukker. Anret som på billedet.
Pulled pork
1 nakkesteg
50 g brun farin
20 g salt
2 spsk røget paprika
1 spsk chiliflakes
5 fed hakket hvidløg
1 spsk sennepspulver
1 tsk knust spidskommen
Lav din rub af farin, salt, paprika, chiliflakes, hvidløg, sennepspulver og spidskommen.
Rul stegen med din rub.
Lad den stå 2-3 dage på køl.
Kom den i ovnen i mindst 12 timer ved 95° eller i din kuglegrill.
Træk din steg i stykker med et par gafler: Værsgo. Pulled Pork!
No Comments