Nose2Tail The Diner – bæredygtige burgere i København K

Nose2Tail The Diner – bæredygtige burgere i København K

_1120855s

Rimelig mandig ret, ikke? Sådan skal en burger også være. Det er det omvendte af damebladsmad (som jeg jo ellers god kan lide). Nogle gange har man bare brug for saftig røvfuld af en burger. Jeg var til snigpræmiere på Nose2Tails nye diner inde Valkendorfsgade – der hvor Pasta Basta en gang lå. Nu er det sted lukket – det var efterhånden en institution i byen, men nok ikke kendt som en gastronomisk højborg – og en burger-bror til Nose2Tail  er dukket op.

Konceptet er amerikansk diner, men med de samme bæredygtige og økologiske råvarer, som i forvejen bruges på Nose2Tail i Kødbyen. Køkkenet får hele dyr hjem – også her på dineren, hvor de selv hakker kødet til burgeren.

Der er sen-Elvis og andet amerikana på væggene, men udover en bar rundt om køkkenet med en disk, man kan sidde ved, er der ikke tale om klassisk diner-indretning med båse og den slags. Stilen er mere let og bistropræget, hvilket også klæder de smukke gamle rum fint.

_1120826s _1120813s

Jeg startede med Nose2Tails egen øl, Nose2Ale, som de får brygget hos det økologiske Bryggeriet Skands. En fyldig øl med en let bitterhed, som går godt til det meste.

_1120836s

Vi fik lov at smage alle snacks på kortet. Her er det min favorit – onionrings. Tykke, saftige løgskiver dyppet i dej og friteret helt sprøde. De var lige i øjet.

Der var også chicken-dippers – aflange stykker kylling, der var paneret og friteret. Chicken wings, som var saftige men som måske kunne have krydret lidt kraftigere, salte, farvede solæg i lilla og pink. Der var også nogle kyllingelår, som jeg ikke fik smagt og så var der de kæmpe store flæskesvær med baconmayo (!!). Man går ikke ned på fedt eller protein her! Alle snacks er hjemmelavede, så du finder ikke fesne chicken nuggets lavet af ben og brusk på menuen. I stedet tager man klassiske junkfoodretter og laver dem ordentligt fra bunden. Det er et totalt i orden koncept.

Menukortet er ret begrænset. Der er de omtalte snacks, der er burgeren som udover den almindelige hakkebøf også fås med kylling, fisk eller veggie-alternativ. Så er der fisn ‘n’n chips, der så ret godt ud med store stykker fisk dyppet i dej og friteret. Der var en chef salad, som jeg ikke så og endelig var der en pulled pork sandwich med coleslaw, som jeg har til gode at smage – men det lyder godt.

Jeg fik den klassiske burger med tilvalg af bacon, fordi jeg fik at vide at de selv saltede baconen og derefter fik den røget af Slagteren på Kultorvet. Den var desværre alt for salt, så jeg tog den ud af burgeren, men hvis de lige får styr på saltningen, så vil det være en rigtig god bacon. Burgerbollen var også hjemmelavet og meget vellykket. En blød, let sødlig briochebolle, ligesom man får den i New York. Sådan skal en burgerbolle være, efter min ydmyge mening. Man skal kunne spise sin burger med hænderne – allerhest én hånd – og det kan man med den her. Bøffen var saftig og stegt helt perfekt rosa med velsmagende kød og lige den rette mængde smeltet ost. Der var bløde løg og en rigtig lækker og frisk agurkesalat i, der selvfølgelig også var hjemmelavet. Det eneste de ikke tør pille ved dernede er Heinz ketchuppen. Den er selvfølgelig økologisk, og de overvejede da også at lave ketchup selv, men der synes man alligevel at Heinz gør det bedst, og det er jeg sådan set enig med dem i. Jeg vil bare gerne have den der Heinz smag i min burger.

Og så var der fritterne. De var med skræl og godt stegte, uden at have fået for meget. Der var god smag i dem og de smagte ikke grimt af fritureolie, men bare af stegte kartofler. Helt i orden fritter, som dog ikke var af den ultra sprøde slags, men her er der ligesom flere lejre. Nogle er til de meget sprøde, andre til dem der er lidt bløde og snaskede i det. Til den mandige burgertallerken kom et lille glas med en frisk salat, hvor jeg dog synes dressingen var lige lovlig sød i forhold til at jeg allerede fik en del sødme fra agurkesalaten. Men point for at lave en frisk salat og servere den pænt i et patentglas.

Til dessert spiste jeg en rigtig dejlig raberbertrifli med blide rabarber, flødeskum og sprøde makroner – se billedet nederst. Alle talte om hvor lækker chokolademoussen var – den må jeg prøve næste gang. Og så så deres milkshakes også formidable ud. Og man kan få dem med sprut i! Meget sympatisk.

Alt i alt var jeg utroligt glad for min burger. Der er et par småjusteringer, men det var også prøveaften jeg var til, så mon ikke det hele er på plads, nu hvor Nose2Tail The Diner er åbnet – de åbnede første gang i fredags til frokost. Der er åbent alle dage både frokost og aften, og så ligger der i øvrigt en vaskeægte rock ‘n’ roll bar i kælderen, så man kan bare fortsætte nedenunder på Voodoo Lounge.

Nose2Tail The Diner
Valkendorfsgade 22
1151 København K

 

nose2tail the diner _1120863s

3 Comments

Post A Comment

 • Vi spiser ude
  Posted at 19:45h, 01 august Svar

  Det ser overordentligt godt ud! Især de der onion rings.

 • Andreas Linde
  Posted at 19:41h, 15 juli Svar

  Fritterne ser godt nok ud til at de har fået lidt for meget friture. I øvrigt helt enig i valget af heinz ketchup. Det smager altså bare af mere end f.eks. beauvais.

 • La Cucina Nada
  Posted at 19:40h, 09 juni Svar

  YUMMY.