Nose2Tail Burger&Steak: Økobøffer, Fernet og allemandshygge
Jeg har igen været en tur forbi Nose2Tail Burger&Steak, som ikke længere kører diner-stilen, men nu er mere regulært burger og steak-sted og uden Elvis. Nu er der kommet kæmpe fotostater af de tilfredse køer, man spiser, op på væggene, så man ret direkte ved, hvad det er, man kommer i munden. På Nose2Tail restauranterne er det nemlig vigtigt, at dyrene har haft et godt liv og at alt er økologisk og så vidt muligt lokalt. Jeg var inviteret til at prøve det nye koncept og spiste mig igennem en del af menukortet og havde et brag af en festlig aften med Fernet Branca shots, bio-Champagne og masser af mad.
Først sad vi udenfor og drak saftevands-riesling og spiste kæmpestore, puffede flæskesvær med baconmayo (så er stilen ligesom lagt).
Indenfor fik vi et udvalg af forretter. Jeg var meget glad for både de søkogte pilleselvrejer med hjemmerørt aioli og for de stegte brisler med sød ærtemos.
Vi delte også et hapsebræt med hjemmelavet saltet og tørret kød. Forrest er det lufttørret vildsvineskinke og bagved er der først nakke og kam af Hindsholmgris (som er nogle meget glad grise fra Fyn, jeg en gang har været ovre og besøge – man kunne kæle dem på maven!) Der var også en dansk ost, som måske hed noget med Benedict. Kødet og osten kom med syltet agurk, grillet brød, hjemmerørt mayo, syltede rødløg og en grov sennep fra Københavns yndlingspølsemand, John.
Det er sådan en hyggelig måde at spise på – det med en masse haps, som man sidder og deler, mens man larmer (og drikker masser af vin). Super hyggeligt.
Til hovedret var der chateau briand af velsmagende kød, som havde langt mere struktur, end supermarkedsoksekød. Mørbraden er jo ikke det stykke kød med allermest smag, men kødet her smagte virkelig af noget – på trods af at det faktisk lige var stegt lidt for længe, så det var rosa. Til kødet var der hjemmerørt béarnaise og bagved kan man skimte Nose2Tails hjemmelavede steaksauce, der er lavet på svesker og var rigtig lækker. Forestil dig A1 sauce med en dyb sødme.
De syyyyyyndige fritter øverst var frygteligt lækre. Selve fritterne var mørke og sprøde udenpå og cremede inden i og lige som sådan en fritte skal være. Plus at der så også lige var dryppet med hvid trøffelolie og drysset med revet Vesterhavsost. Altså, det smagte røvgodt!
De groft moste kartofler havde fået deres vægt i smør og det smager jo bare godt, selv om der godt kunne have været tilsmagt med en smule syre for min smag – for at bryde fedmen lidt. Og endelig var der grillede grøntsager som smagte skønt – jeg elsker den lidt brankede grillsmag på grøntsager – alt bliver sexet af grill!
Indrømmet, jeg havde sgu lidt noia over at spise en Fernet Branca crème brullée. Men Fernet er simpelthen en del af Nose2Tails varemærke. Både på madbodegaen i Kødbyen og på Burger&Steak i Kbh. K. Begge steder er der Fernet shots til en flad ti’er. Og selvfølgelig må man prøve at lave en ret med Fernet (lur mig, om der ikke også er Fernet i deres steaksauce!). Men i en crème brulée? Det virkede faktisk rigtig godt. Der var brugt lige tilpas så lidt eller så meget, at den i øvrigt helt perfekte crème brullée fik en bund af lakrids og en let bitterhed, der gik super godt sammen med den brændte karamelsmag, som det sprøde låg har. Rigtig fint gjort.
Vi sluttede af med Fernet shots som digestive (det virker altså helt fint) og fortsatte så lige med et par drinks og en flaske bobler.
Det her er et sted, hvor man både kan give den gas og drikke sig lettere i hegnet undervejs. Men også et fint sted til en burger eller en lille bøf før eller efter en biograftur eller noget. Det er både ungt og afslappet, men også et sted du fint kan tage din mor og far med eller ungerne med. Feelgood burger-bøf-mad til alle og med dejlige, læskende øko/biovine, kolde bajere og shots. What’s not to like?
No Comments